Younes Ben Abdelkader
Younes Ben Abdelkader Liefde & Seks 25 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Edging: de nieuwe trend om de seks nog beter te maken

Orgasmes zijn natuurlijk geweldig en toch hetgeen waar we tijdens de seks naartoe werken. Nu is er een nieuwe techniek die juist door het controleren van het orgasme de seks naar een nieuw niveau kan tillen: edging.

Tot het randje

Edging staat dus ook bekend als ‘orgasme beheersing’ en wat het inhoudt is heel simpel. De naam zegt het eigenlijk al: edging is het heel dichtbij het orgasme komen, tot het randje dus, om vervolgens vlak voor de climax te stoppen. Hierdoor stuur je dat orgasme dat al op volle kracht aan de opmars bezig was, opeens weer terug waar het vandaan kwam. Hou even pauze, en ga verder wanneer je voelt dat je er weer even tegenaan kunt.

Seks nog heftiger en intenser

Je kunt dit meerdere keren herhalen voor het beste resultaat. Voor sommigen is dit echter te intens en dan is één keer meer dan voldoende. Deze techniek moet je natuurlijk niet alleen op jezelf toepassen. Push je vriendin naar dat orgasme, maar stop vlak voordat ze er is. Dit klinkt misschien heel wreed en als een onnodige marteling, maar niets is minder waar. Het uitstellen van het orgasme maakt de uiteindelijk climax namelijk veel heftiger en intenser.

Het uitstellen van beloning

Los van al deze effecten werkt edging ook psychologisch. We kennen allemaal het concept wel van iets willen dat je niet kunt krijgen, waardoor je het alleen maar meer wil. Deze techniek werkt precies hetzelfde. Je bent jezelf en je partner eigenlijk een beetje aan het teasen met een orgasme dat steeds niet komt. Hierdoor gaan jullie het allebei alleen maar meer willen. Als het er dan uiteindelijk is voelt het bijna explosief en heel erg bevredigend. Dit omdat je eindelijk hebt gekregen wat je de hele vrijpartij al wilde, maar je steeds werd afgenomen.

Geduld is een schone zaak

Sterker nog, uit een van s’werelds meest bekende onderzoeken is gebleken dat mensen die de wilskracht hebben om te wachten met ergens voor gaan, in plaats van het meteen te pakken, succesvoller en gelukkiger zijn. Want het is het beste om het geduld te hebben tot iets zijn volledige potentie heeft bereikt voordat je jezelf overgeeft aan de drang.

Met edging duurt het langer

Het is natuurlijk ook gewoon een handige tool voor mensen die hun tijd in bed willen verbeteren. Dus ben jij iemand die vaak te snel klaarkomt? Dan is het heel handig om het wat langer vol te houden en haar ook nog eens een intenser en beter orgasme te bezorgen in het proces. Zorg wel dat je duidelijk maakt wat je aan het doen bent zodat je partner zich niet opeens afvraagt waarom je er opeens zo lang over doet om je climax te bereiken. Als je dan klaar bent met die intense vrijpartij en allebei een explosieve afsluiting hebt beleeft, zijn hier een paar handige tips voor na de seks.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.