Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 4 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze e-bike met forse korting bij Lidl is getipt in ANWB-test 2023

Lidl gooit forse korting op de Zündapp e-bike trekking Z810. En de elektrische fiets van het Duitse merk scoort goed in de ANWB-test van 2023.

Oké, de elektrische fiets is niet de winnaar van de test, maar ANWB tipt hem met het eindoordeel ‘goed’ en een rapportcijfer van 7,6. In de stabiliteitstest scoort de e-bike van Zündapp zelfs een 10.

Zündapp e-bike trekking Z810 in ANWB-test 2023

Ieder jaar houdt de ANWB een uitvoerige en onafhankelijke e-bike test. De elektrische fiets van het jaar is de Giant Stormguard E+2, maar die tweewieler kost nieuw 6.799 euro. Dan kopen we liever een tweedehands auto. Doe ons maar die spotgoedkope modellen met verrassend veel kwaliteit.

Zündapp e-bike trekking Z810 elektrische fiets korting lidl anwb test 2023
Verkrijgbaar als dames- en herenmodel (Afbeelding: Zündapp)

De Zündapp e-bike trekking Z810 van Lidl komt hoog naar boven in het betaalbare segment. Zo scoort de elektrische fiets in de ANWB-test van 2023 een 8,5 op vlakke ondersteuning, een 8,9 op ondersteuning heuvelopwaarts, een 7 op actieradius en een 10 op de stabiliteitstest. Iets minder scoort de tweewieler op accu/lader (6) en constructie/onderdelen (6). Maar met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 wordt de fiets getipt als ‘goed’. Lees hier het volledige testresultaat.

Forse korting op elektrische fiets bij Lidl

Op de website van Lidl staat een actieradius van 30 tot 125 kilometer, afhankelijk van rijstijl. In de ANWB-test komt de actieradius op 51 kilometer. De elektrische fiets is getest in de hoogste ondersteuningsstand op gemengd terrein met af en toe hellingen. Voor normaal woon- werkverkeer kun je derhalve een grotere actieradius verwachten.

Zündapp e-bike trekking Z810 elektrische fiets korting lidl anwb test 2023 betalbaar
Ook in het zwart te koop (Afbeelding: Zündapp)

De adviesprijs van de Zündapp e-bike trekking Z810 is 2.299 euro, maar Lidl geeft nu 34 procent korting. Blijft er een prijs van 1.499 euro en dat is niet veel voor een elektrische fiets met een dergelijk eindoordeel in de ANWB-test van 2023. Check meer specificaties via de prijslink.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.