Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Italiaanse dorpen betalen je veel geld om erheen te verhuizen

Net op tijd om de aankomende herfst en het dalende kwik te ontvluchten. In de laars van Europa straalt immer de zon, vloeit rijkelijk de wijn en eten paupers als koningen. Deze Italiaanse dorpen betalen je veel geld om erheen te verhuizen.

Ook in Spanje sponsoren ze met plezier jouw migratie naar de zuiderse zon. Maar Italianen houden evenwel van tapas, al noemen ze het daar antipasti.

Italiaanse dorpen die jouw emigratie betalen

Van Puglia en Calabrië tot Lombardije en Sardinië; net als in Spanje kampen veel Italiaanse dorpen met afnemende bevolkingsaantallen. Maar eerst even vals spelen, want je kunt ook intrek nemen in een prachtige historische stad. Evenwel tegen betaling uiteraard.

Mantua

Een culturele parel in Lombardije én UNESCO werelderfgoed. Desondanks ziet Mantua de jonge bevolking wegtrekken. Daarom heeft de gemeente een budget van 400.000 euro vrijgemaakt om het probleem te verhelpen. Per jaar kunnen honderd mensen zich aanmelden om erheen te verhuizen. Eens aanvaard, krijg je een bedrag van 150 euro per maand om aan huur uit te geven. Enige voorwaarde is dat je er minstens een jaar blijft.

Sardinië

Uiteraard geen dorp. Maar wil je aanspraak maken op de 15.000 euro die het eiland aanbiedt, zal je naar een Sardijnse gemeente moeten verhuizen met maximaal 3.000 inwoners. Het geld dient gebruikt te worden om een huis te renoveren. Ook moet je jouw woonadres permanent in Sardinië laten registreren.

Presicce-Acquarica

Diep in de laars van Italië, in de regio Puglia. Presicce-Acquarica geeft 30.000 euro aan al wie er permanent wil komen wonen. Het bedrag moet aangewend worden om een leegstaand eigendom te kopen en het te laten renoveren. Daarbovenop ontvang je 1.000 euro per baby die er geboren wordt.

Calabrië

Calabrië hoopt ook de ontvolking tegen te gaan. De regio in het zuiden van Italië geeft 28.000 euro als je je permanent komt vestigen in een van de dorpen met minder dan 2.000 inwoners. Iedereen onder de 40 jaar oud komt in aanmerking, zolang je er binnen 90 dagen komt wonen en werk hebt of er een zaak uit de grond stampt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.