Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

DeLorean DMC komt terug naar 2022 als elektrische auto

De geruchten dat DeLorean DMC-12 terugkomt, gaan al langer de ronde. Maar nu is het officieel. De iconische tijdreisauto uit Back to the Future komt in 2022 terug als elektrische auto.

Eigenlijk gingen we ervan uit dat de nieuwe DeLorean DMC vorig jaar al zou uitkomen. Toen bestond de sportauto met omhoog openslaande deuren namelijk 40 jaar. Het productieproces zal tijdens de pandemie ongetwijfeld vertraging hebben opgelopen, wellicht daarom pas 2022. Maar dat is speculeren.

DeLorean DMC komt terug met een elektromotor

Feit is dat er een een nieuwe DeLorean wordt onthuld in 2022. De elektrische sportauto krijgt overigens niet de naam DMC-12 mee, al is het model hier wel op gebaseerd. De nieuwe naam is DeLorean EVolved. Verder is er nog weinig uit de doeken gedaan over het project.

De V6-motor wordt in ieder geval ingeruild voor een elektromotor. Aanvankelijk, in 2016, was DeLorean nog van plan om er een brandstofmotor met zo’n 350 pk (het originele model had slechts 137 pk) in te hangen. Maar de tijden veranderen nou eenmaal snel. Italdesign, het ontwerpbureau van DMC-12-geestesvader Giorgetto Giugaro, is gelinkt aan dit project. Maar ook dat is nog niet bevestigd. Afgaande op de eerste conceptart slaan de deuren in ieder geval omhoog open. Meer informatie krijg je als je jezelf aanmeldt via de website van DeLorean.

Eerder concept van de elektrische versie

Om een beeld te krijgen van de elektrische DeLorean DMC-12, of hoe de nieuwe sportauto ook gaat heten, check je dit conceptmodel. Dit is een hobbyproject van de Spaanse ontwerper Angel Guerra, die voor het Kroatische Rimac Automobili werkt. Het gaat dus niet om een officieel project, maar laat wel mooi zien wat er mogelijk is wat betreft de elektrificatie van deze iconische auto uit Back to the Future.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.