Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

De Whisky Vault: de ideale kast voor je whiskycollectie

Al sinds mensenheugenissen verzamelen mensen veel dingen. De een houdt het op postzegels, een ander sigarenbandjes. Als je een beetje vermogend bent, dan verzamel je niet meer, dan noem je dat beleggen. Bijvoorbeeld in whisky (hoe je dat doet, lees je in dit artikel). De vraag is dan al snel hoe je al die flessen dure malt whisky moet opbergen. 

Whisky bewaren in een kogelvrije kluis

Grote kans dat je een fles Talisker Vintage 1985 Maritime Edition niet zomaar in de kelderkast wil bewaren. Als je dus een klein vermogen aan een enkele fles kunt besteden, dan wil je dat je investering perfect bewaard blijft. Dan koop je dus een kluis. Het nadeel: je kunt niet door de deur van die kluis kijken. En dat is dan weer jammer. De oplossing is de Whisky Vault, een leuk uitziende kluis met een venster dat ook kogels afstoot. De kluis bestaat uit twee delen. Deze kluis is gemaakt van stalen platen, een UL-gecertificeerd elektronisch vergrendelingsmechanisme, drie 25 mm vergrendelingsbouten en een aluminium driespaaks handvat.

Whisky vault

150 kilo (zonder je whiskyflessen)

De kluis bevindt zich bovenop een houten kast met twee niveaus (ideaal om de reguliere Jameson of Johnnie Walker te bewaren). Om het geheel nog even net wat exclusiever te maken: de kluis is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Dat het geheel niet echt goedkoop is zal je wellicht niet verbazen.  Het hele ding, dat ongeveer 150 kilo weegt, begint bij 6.000 dollar en is volledig op bestelling gemaakt. Het is nu te bestellen via de Whisky Vault-website. Dat bedrag is overigens exclusief de verzendkosten en bij 150 kilo kan dat behoorlijk oplopen.

Whisky vault
Whisky vault

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.