Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Daniel Ricciardo nieuwe teamgenoot Max Verstappen in 2023

Daniel Ricciardo wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen en Sergio Perez bij Red Bull. De Australische Formule 1-coureur treedt in 2023 in dienst als reserverijder en testrijder.

In de eerste jaren van Max Verstappen in de Formule 1 was Daniel Ricciardo, de vrolijke noot binnen de Formule 1, ook al zijn teamgenoot. De Australiër kwam van 2014 tot 2018 voor Red Bull uit. Dit waren zijn beste jaren in de Formule 1.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo herenigd bij Red Bull

Daniel Ricciardo keert aanvankelijk voor een jaar terug bij het Formule 1-team van Red Bull als reserverijder. De 33-jarige Australiër zal de auto gaan testen en wordt ook ingezet voor commerciële activiteiten. Red Bull-topman Helmut Marko maakte afgelopen week in Abu Dhabi al de komst van Ricciardo bekend, maar van een contract was toen nog geen sprake.

max verstappen, daniel ricciardo, formule 1, 2023, red bull racing, teamgenoot
Max Verstappen en Daniel Ricciardo in 2018 (Afbeelding: ANP)

Voor Ricciardo was in 2023 in ieder geval geen vast wedstrijdstoeltje beschikbaar in de Formule 1. Hij moest bij zijn huidige renstal McLaren plaatsmaken voor zijn jonge landgenoot Oscar Piastri. Nu moet hij het doen met een rol als testrijder en invaller voor Max Verstappen of Sergio Perez.

De Australiër maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2011. Hij beleefde zijn beste jaren van 2014 tot en met 2018 bij Red Bull, toen hij zeven grands prix won en twee keer als derde eindigde in het wereldkampioenschap. Hij reed nadien ook nog voor Renault. Zijn laatste overwinning vierde hij vorig jaar namens McLaren in de Grote Prijs van Italië.

Formule 1 in 2023 met twee Nederlanders

Max Verstappen verwelkomt in het seizoen van 2023 niet alleen zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo bij Red Bull, maar ook een een nieuwe landgenoot in de Formule 1. Nyck de Vries maakt volgend jaar zijn debuut met een vast stoeltje in de Formule 1. En er wordt al gespeculeerd over een stoeltje bij Red Bull binnen aanzienlijke tijd. Maar dat is speculeren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.