Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuw coming-of-age drama Netflix is ‘s werelds best bekeken serie

Netflix scoort weer eens met een coming-of-age drama. De nieuwe serie My Life with the Walter Boys is de best bekeken show van dit moment wereldwijd.

In da afgelopen tien jaar is het genre coming-of-age, waarin tieners en al hun issues in het leven centraal staan, nog populairder geworden dan het al was. Natuurlijk had je in de jaren 80 en 90 al films als Breakfast Club en My Girl. Maar met series als The End of the F***ing World, Sex Education, Dickinson, Stranger Things, Euphoria, Élite en We Are Who We Are is het genre de laatste jaren echt uit zijn voegen geschoten. Waar wij blij mee zijn hier op de redactie, want zowel in de literatuur als popcultuur levert dit parels op waarbij de nostalgie en melancholie je om de oren vliegt.

My Life with the Walter Boys

Tot zover de namedropping. Tijd voor My Life with the Walter Boys op Netflix. Boekenwurmen herkennen deze titel natuurlijk direct. De serie is inderdaad een bewerking van de gelijknamige roman van Ali Novak uit 2014.

Dan het plot van My Life with the Walter Boys. Na het verlies van haar familie in een tragisch ongeluk laat de vijftienjarige Jackie Howard uit Manhattan haar bevoorrechte en nette leven in New York achter. Ze verhuist naar het platteland van Colorado om bij haar voogd Katherine te zijn, de beste vriendin van haar moeder. Zij voedt tien kinderen op met haar man George. Terwijl ze zich vestigt in haar nieuwe, chaotische huis op het platteland, is Jackie vastbesloten om gefocust te blijven op haar droom om naar Princeton te gaan. Maar dan zijn er ineens gevoelens voor twee totaal verschillende Walter-broers.

Hoe gaan critici op de coming-of-age serie?

Klinkt als een heerlijke coming-of-age serie, over tieners uit twee totaal verschillende werelden. Is het ook, als je het publiek vraagt. Op Rotten Tomatoes is de publieksscore 82%. “Deze serie liet me echt alle gevoelens voelen en ging over keuzes en opgroeien met moeilijke ervaringen. Ik vond het geweldig”, schrijft Rotten Tomatoes-gebruiker Sarah G treffend. Ook IMDb is met een rating van 7,2 uit 10 best positief.

(Afbeelding: Netflix)

Professionele filmcritici die aangesloten zijn bij Rotten Tomatoes zijn met een score van 43% echter wat minder te spreken over de Netflix-hit My Life with the Walter Boys. Daarbij de kanttekening dat deze score is gebaseerd op slechts zeven recensies. Feit is dat er, volgens data van Flixpatrol, op dit moment geen serie meer wordt gestreamd dan dit melancholische tienerdrama.

Sluiten we af met ons credo: oordeel zelf. My Life with the Walter Boys is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.