Stijn Kuster
Stijn Kuster Muziek 4 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Boris Brechja in concert: grootste solo-show in beeld

Boris Brechja kwam ditmaal niet naar Nederland voor een groot festival, maar voor zijn eigen show. In het Brabantse Breda gaf de Duitse techno-dj zijn grootste solo-act ooit.

Manners Magazine liet festivals als Decibel en Lowlands schieten. Niet omdat we die afraden, maar voor een uitstapje richting de techno-niche ‘high-tech minimal’, zoals de dj het zelf omschrijft.

De grootste solo-show van Boris Brechja

Een zwoele zomeravond verhit de zon de vlonders voor het podium. De locatie is niet geheel onbekend. De locatie bij de Bavelse Berg werd bijvoorbeeld gebruikt voor 538 Koningsdag.

Bij binnenkomst is het stil, een uur lang wachten totdat Moritz Hofbauer aftrapt. De sfeer zit er al goed in als Deniz Bul het stokje overneemt waarna Boris Brechja zijn solo-show enkel nog van een knallende drie uur durende afsluiter hoeft te voorzien.

Muziek van Boris Brechja is voor iedereen

Dat de inmiddels legendarische Boris Brechja als sinds 2007 meedoet aan de top van de Techno-scene, is te zien aan het publiek dat gemiddeld van een veel hogere leeftijd is dan bij grote festivals. Ook zal de toegankelijkheid van de muziek van Boris Brechja en de collega-dj’s meespelen in de gemêleerdheid van het publiek.

Boris Brechja, concert, breda, foto's
(Afbeelding: Maarten de Bruin)

Hoewel ‘high-tech minimal’ een sub- en niche-genre is binnen de techno, spreekt het liefhebbers van elektronische muziek aan in elke leeftijdscategorie.

Free Your Mind 25 jaar

De solo-show van de Duitse dj werd georganiseerd door Free Your Mind, de festivalorganisatie die dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Eerder dit jaar bezochten we al de editie met Reinier Zonneveld. Ook tijdens Free Your Mind Festival waren we van de partij, al was de live-set van Boris Brechja op de Stadsblokken in Arnhem niet zo indrukwekkend als in Breda.

De koning van de minimal techno, Boris Brechja, heeft zijn fans een unieke ervaring gegeven tijdens zijn grootste solo-show ooit. Of de zaterdagavond in Breda ooit overtroffen wordt door de inmiddels 41-jarige legende, is maar de vraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.