Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Florence Pugh: ‘Het is vulgair hoe sommige mannen zijn’

Black Widow-actrice Florence Pugh heeft een uitgebreid Free the Nipple-statement gemaakt op Instagram. In een roze doorkijkjurk, met een felle en geheel terechte boodschap naar de wereld. “Waarom zijn jullie zo bang voor borsten?”

Florence Pugh ken je natuurlijk vooral als Yelena Belova, het zusje van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) in Black Widow. Voor de niet Marvel-fan lastig uit te leggen, maar Yelena Belova neemt in de toekomstige films waarschijnlijk het superheldenpak van haar zus over. Naast het MCU is de actrice ook bekend van films als Midsommar en Little Women

Free the Nipple-statement van Florence Pugh

Florence Pugh plaatste de post na onbeschofte kritiek op een Valentino-jurk en de omvang van haar borsten. “Toen ik die jurk droeg, wist ik dat er geen manier was om er geen commentaar op te geven. Of het nu negatief of positief was, we wisten allemaal waar we mee bezig waren. Ik was opgewonden om de jurk te dragen, geen knipoog van mij was nerveus. Niet voor de tijd, niet tijdens het dragen en nu nog steeds niet”, zegt de Black Widow-actrice.

florence pugh, black widow, free the nipple, statement, doorkijkjurk, valentino, borsten, roze
Florence Pugh in haar veelbesproken Valentino-jurk tijdens de Valentino-show F/W 22/23 (Afbeelding: Getty)
florence pugh, black widow, free the nipple, statement, doorkijkjurk, valentino, borsten
Florence Pugh in haar veelbesproken Valentino-jurk tijdens de Valentino-show F/W 22/23 (Afbeelding: Getty)

De Engelse actrice gaat nog even door en slaat een felle toon aan in haar Free the Nipple-statememt. “Het is niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat een vrouw van een menigte vreemden hoort wat er mis is met haar lichaam. Het is vulgair hoe sommige mannen kunnen zijn.”

Waarom zijn jullie zo bang voor borsten?

Ze vertelt verder dat ze haar onzekerheden rond vermeende ‘lichamelijke gebreken’ allang heeft overwonnen. “Ik ben me volledig bewust van mijn borstomvang en ben er niet bang voor. Wat wel zorgwekkend is: waarom zijn jullie zo bang voor borsten? Klein? Groot? Links? Rechts? Maar één? Misschien geen? Wat. Is. Zo. Angstaanjagend.”

Lees het volledige Free the Nipple-statement van Florence Pugh in de onderstaande Instagram-post. Of zoals de Black Widow-actrice het zelf noemt: #fuckingfreethefuckingnipple.

Yelena Belova in Black Widow

Heb je de film Black Widow nog niet gezien en hang je nog ergens in Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe? Maak dan hier kennis met Florence Pugh als Yelena Belova, de opvolger van haar zus Natasha Romanoff.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.