Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin in bezit? Geen paniek: ‘Extreme stijging op lange termijn’

Bezit je Bitcoin? Dan is het ‘dipje’ van nu geen reden tot paniek. Althans, als het aan Ark Invest ligt. Het investeringsbedrijf voorspelt een waarde van 1 miljoen dollar in 2030. Dat is nogal wat.

Ook over de invloed van het minen van Bitcoin op het milieu maakt Ark Invest zich geen zorgen. Dit blijkt allemaal uit het net gepubliceerde rapport Big Ideas 2022.

Bitcoin in 2030 naar 1 miljoen dollar

Op dit moment schommelt de waarde van Bitcoin rond de 37.000 dollar, na een dip van 33.000 dollar. De koers is een stuk gedaald sinds het record in oktober, toen de bekendste crypto even 69.000 dollar waard was. Reden tot paniek zou je zeggen, maar Ark Invest ziet dat de grootste groep bezitters de rust bewaart.

“Zeker 13,5 miljoen van de bijna 19 miljoen bitcoins in omloop, zijn tijdens de afgelopen 155 dagen niet van eigenaar zijn gewisseld. Dat is een aanwijzing dat veel Bitcoin-eigenaren ze voor de lange termijn aanhouden”, schrijft Yassine Elmandjra, analist van Ark Invest, in het rapport.

Positieve ontwikkelingen

Een van de ontwikkelingen die bijdraagt aan de stijging van Bitcoin tijdens de komende jaren, is volgens Ark Invest de nieuwste technische aanpassing van het onderliggende netwerk. Ook wel bekend als de Taproot upgrade. Daarnaast wordt er veelbelovend geschreven over de toepassingen van het Lightning Network, dat ontwikkeld is om Bitcoin-transacties sneller te laten verlopen.

In het rapport gaan de analisten er daarnaast vanuit dat de interesse van grote bedrijven als Grayscale, Block.one, MicroStrategy en Tesla ook gunstig zijn voor de Bitcoin-koers op lange termijn.

‘Zorgen om energie? Welnee’

Waar veel landen zich zorgen maken over de impact op het milieu van crypto, schrijft Ark Invest dat “het delven van Bitcoin de energie-industrie juist prikkels geeft om duurzamer te worden”.

“Onze bevindingen suggereren dat Bitcoin de potentie heeft om het monetaire systeem te transformeren door financiële vrijheid te bieden en gebruikers op een eerlijke wijze controle te geven”, aldus Yassine Elmandjra. “En de digitale munt heeft nog slechts een fractie van zijn potentiële gebruik bereikt.”

⚠️ Onthoud wel dat Ark Invest natuurlijk gebaat is bij een goede koers van Bitcoin. Een negatieve voorspelling zal je van deze analisten niet snel horen.
⚠️ Onthoud ook dat er nog altijd veel meer mensen zijn die geld verliezen met crypto dan mensen die ermee verdienen. Investeren brengt financiële risico’s met zich mee.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.