Martin de Coninck
Martin de Coninck HBO Max 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 klassieke horrorfilms op HBO Max voor Halloween 2022

Op HBO Max staan flink wat horrorfilms, van tijdloze klassiekers tot moderne griezelwerken waar je nekharen van overeind schieten. We geven je een gevarieerde lijst met vijf klassieke horrorfilms op HBO Max voor Halloween 2022.

Maandag 31 oktober is het zover: Halloween 2022. Traditiegetrouw is dit de uitgelezen maand om jezelf te verwennen met een flinke dosis horror. En vergeet niet de deurbel uit te zetten: je wil niet telkens onderbroken worden door vervelende kinderen die om snoep komen bedelen.

Klassieke horrorfilms op HBO Max

Bovenaan de lijst een tijdloze klassieker die je als horrorliefhebber zeker een keer moet kijken. Naast oudere films ook twee toekomstige klassiekers: Annabelle en Midsommar.

1. A Nigthmare on Elm Street (1984)

Om meteen lekker in de Halloween-sfeer te komen, starten we met een legendarische horrorklassieker: A Nightmare on Elm Street. Wel wakker blijven, anders verschijnt Freddy Krueger in je nachtmerries.

2. Beetle Juice (1988)

Voor wie een wat luchtigere horrorfilm op HBO Max voor Halloween 2022 zoekt, is Beetle Juice een uitstekende keuze. De cast in deze klassieker uit 1988 is sterk bezet met namen als: Michael Keaton, Geena Davis en Alec Baldwin en de regie is in handen van niemand minder dan Tim Burton. In Beetle Juice worden de geesten van een overleden echtpaar lastig gevallen door een ondraaglijke familie die in hun huis is getrokken. Ze besluiten een kwaadaardige geest in te huren om het gezin te verdrijven.

3. IT (2017)

De reboot van IT uit 2017 is een heel fatsoenlijke, en volgens IMDb zelfs beter dan het origineel uit 1990. In IT jaagt de iconische horrorclown iedereen de stuipen op het lijf, maar daar blijft het niet bij. De jacht is geopend en wel op een groep kinderen. Voor deze horrorfilm op HBO Max zijn stalen zenuwen geen overbodige luxe.

4. Annabelle (2014)

De één vindt ze prachtig, de ander ronduit weerzinwekkend: gedetailleerde, levensechte poppen. In de horrorfilm Annabelle krijgt een zwangere vrouw een prachtige vintage pop cadeau. Wat begint als een leuke verrassing, verandert al vrij snel in angstaanjagende, bovennatuurlijke taferelen.

5. Midsommar (2019)

Als afsluiter van de lijst met beste horrorfilms op HBO Max voor Halloween 2022 een verknipte film die zich afspeelt in Zweden. Twee jonge Amerikaanse reizigers stuiten op een gemeenschap die vrij en blij in de natuur leeft. Wat op het eerste gezicht een utopie lijkt, blijkt toch wat minder rooskleurig en niets minder dan een gestoorde sekte die er bijzondere rituelen op nahoudt. Een heerlijk zieke film met een ijzersterk optreden van actrice Florence Pugh.

Netflix en Halloween 2022

Bekijk ook onze top 5 horrorfilms op Netflix voor Halloween 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.