Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Voetbal 5 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze Eredivisie-spelers leveren het minst voor het hoogste salaris

Veel profvoetballers verdienen een belachelijk salaris zonder er veel voor te doen, maar deze vijf spelers komen wel heel gemakkelijk aan hun miljoenen. Ze behoren tot de best verdienende spelers van de Eredivisie, maar raken geen pepernoot.

De hele dag op de bank zitten en er rijkelijk voor beloond worden. Als je mij als puber had gevraagd wat ik wilde doen met mijn leven, zou dat het zijn. Als je het me nu vraagt, is dat het nog steeds. Hoewel ik al 32 ben en in de kelderklasse voetbal, sluit ik niet uit dat ook mijn naam op een lijstje van charlatan Sven Mislintat staat. Totdat iemand mij belt om voor een paar miljoen de bank warm te houden, zijn dit de vijf voetballers in de Eredivisie die het makkelijkst aan hun geld komen.

5. Ramiz Zerrouki

Club: Feyenoord
Salaris: 1,7 miljoen

Best verdienende spelers 5, Ramiz Zerrouki, salaris
Ramiz Zerrouki (Afbeelding: ANP)

Ramiz Zerrouki werd afgelopen zomer voor 7 miljoen van FC Twente overgenomen door Feyenoord, waar ze meteen een van de best verdienende spelers van hem maakten. Tot dusver hoeft hij daar weinig voor te doen. In 75 procent van de wedstrijden startte Zerrouki dit seizoen op de bank. Met Timber en Wieffer voor zich blijft hij daar waarschijnlijk nog wel even zitten. Toch hoeft niemand medelijden met hem te hebben. Zerrouki verdient namelijk ruim 1,7 miljoen euro per jaar.

4. Borna Sosa

Club: Ajax
Salaris: 1,9 miljoen

Best verdienende spelers 4, Borna Sosa
Borna Sosa (Afbeelding: ANP)

Misschien liet Sven Mislintat zich verleiden door de looks van Borna Sosa toen hij hem voor twaalf miljoen van Stuttgart kocht, want hij ziet er zeker uit als een goede voetballer. Inmiddels zijn we erachter dat hij dit niet is. Op linksback concurreert hij met een andere teleurstelling: Gaston Avila. Sosa wordt nog een stuk beter dan Avila voor zijn geschutter betaald. Hij harkt een slordige 2 miljoen euro per jaar binnen om zich voorbij te laten rennen door de buitenspelers van RKC Waalwijk.

3. Patrick van Aanholt

Club: PSV
Salaris: 2,2 miljoen

Best verdienende spelers 2, Patrick van Aanholt, salaris
Patrick van Aanholt (Afbeelding: ANP)

Patrick van Aanholt is een gelouterde linkervleugelverdediger die zijn sporen verdiende bij Sunderland en Crystal Palace. Ook heeft hij al 19 caps bij het Nederlands Elftal. Logisch dus dat PSV hem niet met een fooi afscheept. 2,2 miljoen per jaar voor een bankzitter lijkt echter wat overdreven. Sergino Dest krijgt op linksback de voorkeur, waardoor Van Aanholt meestal de bank warm mag houden.

2. Josip Sutalo

Club: Ajax
Salaris: 2,5 miljoen

Best verdienende spelers 2, Josip Sutalo
Josip Sutalo (Afbeelding: ANP)

Josip Sutalo werd afgelopen zomer voor meer dan 20,5 miljoen euro losgeweekt bij Dinamo Zagreb. Inmiddels speelt hij geregeld, dus helemaal nutteloos is hij niet. Toch blijft het pijnlijk om zo’n houten klaas op de plek van De Ligt, Martinez en Jurrien Timber te zien spelen. Josip Sutalo verdient 2,5 miljoen euro per jaar.

1. Justin Bijlow

Club: Feyenoord
Salaris: 2,9 miljoen

Best verdienende spelers, Justin Bijlow
Justin Bijlow (Afbeelding: ANP)

Het is met pijn in het hart dat ik (1) Justin Bijlow in dit enigszins lullige lijstje opneem en (2) hem ook nog eens op nummer één zet. Dat zo’n goede keeper met zoveel blessureleed kampt is natuurlijk hartstikke zonde. Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen AZ was het weer raak. Een geluk bij een ongeluk voor Bijlow is dat hij niet op een houtje hoeft te bijten zo lang hij met zijn kuit in het ijs zit. Hij is namelijk de best verdienende keeper van Nederland, ook al speelde hij dit seizoen maar iets meer dan de helft van het aantal wedstrijden van Feyenoord. Justin Bijlow verdient 2,9 miljoen euro per jaar.

De rest van de lijst van best verdienende spelers in de Eredivisie lees je op de website van Footystats.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.