Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Marvel-acteur als Voldemort in Harry Potter-reboot dankzij creatieve fan

De Britse acteur Benedict Cumberbatch (Doctor Strange in het Marvel Cinematic Universe) als Voldemort in de aankomende reboot van Harry Potter. Geen slecht idee, en na de fan-art van César Castillo Marquez al helemaal niet.

Ja, er komt een reboot van alle Harry Potter-films. Nu komen er alleen complete seizoenen die gebaseerd zijn op de boeken van J.K. Rowling. Met de modernste filmtechnieken en een nieuwe cast. Tot ziens Daniel Radcliffe en Ralph Fiennes, welkom… Ja, wie gaat al die iconische personages de komende jaren in hemelsnaam vertolken?

Benedict Cumberbatch als Voldemort

Over een tijdlijn van de Harry Potter-reboot is nog niets bekend, laat staan over de cast. Maar als het aan grafisch kunstenaar en Marvel-fan César Castillo Marquez ligt, kruipt Benedict Cumberbatch in de zwartgevlekte huid van Voldemort.

In zijn fan-art laat de grafisch kunstenaar zien hoe de Marvel-acteur eruit ziet als Voldemort en hoe hij zijn werk heeft gemaakt. Ralph Fiennes is een lastig op te volgen acteur, maar Benedict Cumberbatch is zeker een zwaargewicht die het zou kunnen doen. Bovendien leent zijn gezicht zich er prima voor en hij heeft al vaker laten zien hoe toveren er geloofwaardig uitziet. Goede call van César Castillo Marquez.

Welke acteur volgt Daniel Radcliffe op als Harry Potter

Benedict Cumberbatch als Voldemort is puur gebaseerd op fan-art, maar over de opvolger van Daniel Radcliffe zijn al meer serieuze geruchten. De Britse acteur Toby Woolf zou Harry Potter gaan spelen. En Adam Driver zou gepolst zijn voor de rol van Severus Sneep. Ofschoon beide acteurs perfect in die rol zouden passen, gaat het hier echt nog om geruchten. Maar als er een petitie komt voor Adam Driver als Sneep, tekenen wij die direct.

Naast veel lof over de aankomende Harry Potter-reboot is er ook een beweging gaande die de serie wil boycotten. Heeft te maken met J.K. Rowling en haar vermeende transfobische uitspraken. Lees hier haar korte en duidelijke reactie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.