Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Human Interest 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Waarom wil je weten hoeveel bedpartners zij heeft gehad?

Het aantal bedpartners dat jullie hebben gehad: het kan iets zijn waar jullie in jullie relatie nooit over gesproken hebben. Als jullie er wél over gesproken hebben, zou het zomaar kunnen dat één van jullie gelogen heeft, of misschien wel jullie allebei.. Het merendeel van de vrouwen (52 procent) heeft namelijk – net als veel mannen – een mond vol leugens als het hierop aankomt, sterker nog: het is het onderwerp waar veel vrouwen het meest over liegen. Het onderwerp ís ook zeer gevoelig, maar waarom liegen? En de andere vraag: waarom zou je dit per se willen weten?

Ieder mens is wel ergens onzeker over, we ontwikkelen ons dan ook elke dag. Die ontwikkeling komt door ervaring, ervaring… ervaring. Dat doe je op het gebied van hobby’s, studie, werk, liefde en ook zeker: seks. En dat laatste, seks, is iets waar veel mensen zich oncomfortabel over voelen naar hun partner toe. Niet de seks zelf, natuurlijk, maar het praten over het verleden.

Op de vraag: ‘Hoeveel bedpartners heb jij gehad voordat jij met mij naar bed ging?’ was vroeger vaak maar één antwoord mogelijk: geen. Tegenwoordig is dat wel anders en dat maakt eerlijk antwoorden voor veel mensen lastig. Het volgende herken je misschien wel: mannen onderling vertellen het exacte aantal plus 25 procent en ronden het af naar boven. Waar mannen wellicht de neiging hebben tot overdrijven, noemen vrouwen vaak bewust lagere aantallen dan werkelijk.

De verklaring daarvoor is deels van maatschappelijke aard. Mannen worden gezien als de jagers, vrouwen als de prooi. En precies dát is de reden waardoor de verschillen ontstaan en mensen de behoefte voelen om te liegen. Mannen die veel vrouwen hebben gehad, verdienen kudo’s, vrouwen worden weggezet als easy.

Dit is natuurlijk een double standard die je doet afvragen of je als man überhaupt wel wílt weten hoeveel bedpartners zij heeft gehad. En doet het er überhaupt toe? In een goede relatie behoor je eerlijk te zijn, over alles. Toch blijft de vraag: echt over ‘alles’? Want maakt het voor jou nu écht een verschil of zij vijf, tien of dertig bedpartners voor jou heeft gehad als jullie relatie goed is?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.