Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Human Interest 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Bed & Breakfast-winnaars verhuren magische B&B nu voor weinig

Met een woning die ze zelf ‘Marrakesh aan de Maas’ noemen, stalen Debby en Willem vorige week de show in het NPO-programma Bed & Breakfast. Op Airbnb staat de kamer tijdelijk te huur voor een zacht prijsje. 

De meeste deelnemers aan het tv-programma Bed & Breakfast laten zich bij het inrichten van hun vakantiewoning inspireren door de lokale brocanterie of Xenos, aangevuld met een persoonlijke touch. Houden ze van koeien? Dan hangen ze een schilderij van een koe aan de muur.

Hoe anders is de Bed & Breakfast van Debby en Willem uit het Limburgse plaatsje Lomm. Zij werden zó verliefd op Marokko toen ze er op vakantie waren, dat ze het land meenamen naar huis. Als vaste kijkers van het NPO-programma weten we dat het héél lang zal duren voordat we nog eens zo’n magische B&B als die van Debby en Willem te zien krijgen.

Winnaars B&B dompelen gasten onder in Marokkaanse sferen

Ze hadden ook alleen gordijnen in de deuropeningen kunnen hangen en een shisha op tafel kunnen zetten, maar dat ging Debby en Willem niet ver genoeg. Ze toverden hun hele huis om in het paleis van Aladin. Turquoise tegels op de vloer, tadelact gestuukte muren en een overdekt atrium (aangepast op het Limburgse weer) tussen de vertrekken. Onze favoriete innovatie: als je in de slaapkamer op een knopje drukt, komt er een tv uit het bedframe. Vergaap je hieronder aan de magische Bed & Breakfast van Debby en Willem. 

Beste Bed & Breakfast uit tv-historie boek je voor een zacht prijsje
(Afbeelding: Debby en Willem | Airbnb)
Beste Bed & Breakfast uit tv-historie boek je voor een zacht prijsje
(Afbeelding: Debby en Willem | Airbnb)
Beste Bed & Breakfast uit tv-historie boek je voor een zacht prijsje
(Afbeelding: Debby en Willem | Airbnb)
Beste Bed & Breakfast uit tv-historie boek je voor een zacht prijsje
(Afbeelding: Debby en Willem | Airbnb)

Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen weten we niet, want dan deden we het ook wel bij onszelf thuis (vooral die tv). Werkelijk alles is door Debby en Willem tot in de puntjes geperfectioneerd. Alhoewel, één van de andere stellen vond dat ze ook wel even een gouden toiletpot hadden kunnen plaatsen. Dit waren de deelnemers die zelf ingelijste koeien aan de muur hadden gehangen. 

Bed & Breakfast
Minpuntje dat hier geen gouden wc hangt, vonden de andere deelnemers. (Afbeelding: Debby en Willem | Airbnb)

De prijs per nacht voor de Bed & Breakfast van Debby en Willem

Als we de Bed & Breakfast opzoeken op Airbnb, blijkt dat Debby en Willem hun kamers in de uitverkoop hebben gegooid. Ze werken naar eigen zeggen aan de puntjes op de i. Hun kamers kosten hierdoor momenteel 125 euro per nacht voor twee personen, een stuk minder dan normaal. Dat is inclusief een luxe Arabisch ontbijt, maar exclusief enkele andere Airbnb-kostenposten. Ga uit van een totaalprijs van rond de 160 euro per nacht.

Bed & Breakfast airbnb
Het Arabische ontbijt (Afbeelding: Airbnb)

Die puntjes op de i van Debby en Willem bestaan trouwens uit een jacuzzi en een infraroodsauna. Als ze die eenmaal hebben, zullen ze de prijs wel flink omhoog gooien. Tot die tijd kun je echter een goedkoop 1001-nachtje boeken op de website van Airbnb.

Ook een bijzonder Airbnb

De B&B van Debby en Willem niet je smaak? Dan is deze zeldzaam hoge Airbnb dat misschien wél. Een meer tegenovergestelde inrichting ten opzichte van ‘Marrakesh aan de Maas’ is moeilijk voor te stellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.