Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Arsenal lanceert 100% wit shirt met een krachtige boodschap

Arsenal staat net als Ajax bekend om zijn rood-witte tenue. Maar de Engelse voetbalclub heeft nu samen met Adidas een nieuw voetbalshirt onthuld met de slogan No More Red. Met een wit shirt verspreidt de Londense club een krachtige boodschap.

Het nieuwe shirt is 100% wit, inclusief alle logo’s en naden. Hiermee willen Arsenal en Adidas aandacht vragen voor het groeiende aantal jongeren in Engeland, en Londen in het bijzonder, dat betrokken is bij steekincidenten. Een probleem dat zich overigens ook in Nederland voordoet.

No More Red: het witte shirt van Arsenal

Het project No More Red gaat overigens verder dan alleen aandacht vragen voor de problematiek. De belangrijkste aandachtspunten van het initiatief zijn het investeren in en het opknappen van veilige ruimtes om te voetballen, het lanceren van een mentorschapprogramma waarbij jonge mensen in de gemeenschap worden gekoppeld aan creatievelingen als Idris Elba, Ian Wright en Reuben Dangoor, en het gebruik van Adidas-talent om training en positieve rolmodellen te bieden.

arsenal, no more red, wit shirt

Ter gelegenheid van de lancering van het project is er dus een volledig wit shirt gelanceerd. Het tenue wordt gedragen tijdens de derde ronde in de FA Cup, waarin Arsenal uitkomt tegen Nottingham Forest. Deze wedstrijd staat op zondag 9 januari gepland, maar in tijden van omikron zou die zomaar eens uitgesteld kunnen worden.

Opbrengst naar goede doelen

De 100% witte Arsenal-shirts gaan niet in de commerciële verkoop. De wedstrijdtenues worden geveild, en de opbrengsten gaan naar gemeenschapsorganisaties die de grondoorzaken van mescriminaliteit en jeugdgeweld aanpakken.

arsenal, no more red, wit shirt, kleedkamer

Een van de initiatiefnemers is Arsenal-clublegende Ian Wright, die in het verleden samenspeelde met onder anderen Dennis Bergkamp. “Elke jongere verdient de kans om zich te uiten. De kans om te bestaan in een veilige omgeving. De kans om vrij te leven van angst voor geweld. Het verlies van mensenlevens door steekincidenten kunnen we nooit als normaal accepteren in onze stad. Door jongeren meer plekken te geven om te sporten, meer ondersteuning te geven en toegang te bieden tot individuen die hen kunnen inspireren, kunnen we samen een verschil maken voor hen”, zegt hij. Lees op de website van de voetbalclub meer over het witte shirt en No More Red.

Check ook deze COPA-voetbalshirts, geïnspireerd op shirts uit films en series.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.