Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 2 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

7 veelbelovende nieuwe films en series op Apple TV+

Met geweldige series als Severence, See en For all Mankind timmert Apple TV+ stevig aan de weg. De Amerikaanse streamingdienst onderscheidt zich met originele titels en binnenkort worden er een paar ijzersterke films en series aan de bibliotheek toegevoegd. We tippen er zeven.

Met 4,99 euro per maand betaal je maar een schijntje voor Apple TV+ in vergelijking met andere streamingdiensten, zoals Netflix. Daarnaast krijg je bij aanschaf van een Apple-product vaak een proefperiode van 3 of 12 maanden op de streamingdienst. Dat is nog eens lekkere promotie.

Veelbelovende nieuwe Apple TV+ series en films

Apple TV+ heeft zeker niet zo’n uitgebreid aanbod als andere streamingdiensten. Dat is een bewuste keuze: kwaliteit en originele titels krijgen de voorkeur boven kwantiteit. Daarom zouden onderstaande titels zeker op je lijstje moeten staan.

1. The Greatest Beer Run Ever (30 september 2022)

Binnenkort genieten we van megasterren Zac Efron en Russel Crowe in The Greatest Beer Run Ever. Deze komedie/dramafilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van John ‘Chickie’ Donahue. In 1968 besluit hij zijn jeugdvrienden op te zoeken die vechten in Vietnam; hij wil ze de nodige afleiding geven met een paar lekkere biertjes.

2. Shantaram (7 oktober 2022)

Ook een originele serie met een grote acteur in de hoofdrol: Charlie Hunman (onder meer bekend van Sons of Anarchy). In Shantaram speelt Hunman een voortvluchtige westerling in Bombay die ten koste van alles verlossing zoekt. Zelfs als dit betekent dat hij de confrontatie met zijn verleden moet aangaan.

3. The Sound of 007 (oktober 2022)

james-bond-60-sound-of-007-docu

Deze documentaire neemt de kijker mee naar de grootste filmfranchise in de geschiedenis van moderne film. We hebben het natuurlijk over James Bond, de franchise die inmiddels 60 jaar bestaat. Dit bijzondere jubileum werd onlangs bekroond door de Schotse whisky-distilleerderij The Macallan. In de Bond-documentaire The Sound of 007 worden oprechte interviews afgewisseld met nooit eerder vertoond Bond-archiefmateriaal.

4. Raymond and Ray (21 oktober 2022)

Halfbroers Raymond en Ray leven in de schaduw van een vreselijke vader. Ze herenigen zich op zijn begrafenis, wat hen de kans geeft om zichzelf opnieuw uit te vinden.

5. Louis Armstrong’s Black & Blues (28 oktober 2022)

Muzikanten en historici eren de erfenis van de muzikant Louis Armstrong, grondlegger van de jazz, en tonen Armstrongs leven tijdens de overgang van de burgeroorlog naar de burgerrechtenbeweging.

6. Slumberkins (4 november 2022)

Jim Henson, die kennen we natuurlijk van The Muppets. Nu is Jim helaas niet meer onder ons, maar zijn bedrijf The Jim Henson Company maakt nog altijd geweldige, originele producties. Binnenkort verschijnt Slumberkins op Apple TV+. Een avontuur speciaal voor de kleintjes, waarin we genieten van Bigfoot, Unicorn, Soth, Yak en Fox.

7. Killers of the Flower Moon (volgens Apple tv+ ergens in 2023)

We sluiten de Apple TV+ lijst af met een absolute knaller. In het nieuwe jaar verschijnt Killers of the Flower Moon op Apple TV+ met niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrollen. Als kers op de taart is de regie in handen van Martin Scorsese. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat vertelt over een reeks van moorden in de jaren 20 van de vorige eeuw. Nadat er olie werd gevonden op privéland van rijke Osage Native Americans waren ze ineens hun leven niet meer zeker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.