7 alcoholische drankjes met relatief weinig calorieën

Er komt een moment in je leven dat je wil of moet afvallen. En nee, daarmee houdt je leven niet op. Af en toe een snack? Kan gewoon. Koolhydraten? Niet zo dodelijk als iedereen beweert. Alcohol? Blijven doen, anders wordt het wel heel saai. Weet dat er genoeg mixjes en alcoholische dranken zijn met weinig calorieën. Komen ze: 7 drankjes met alcohol die het afvallen niet belemmeren.

Vodka seltzer met citroen of limoen

Voor alle duidelijkheid, bruiswater is iets anders dan tonic. Afgezien van het feit dat beiden koolzuur bevatten, is tonic een ware suikerbom. Niet verstandig om dat te gaan drinken. Wil je wel iets lekkers met een bite, mix dan gewoon bruiswater met een deel wodka en voeg een schijfje citroen eraan toe. Je boet met de seltzer niets in aan alcohol, het drankje is een verantwoord drankje voor een warme zomeravond.

Bloody mary, extra pittig

Als je geen liefhebber bent van likeurtjes, dan ligt een bloody mary wellicht meer in je straatje. Gebruik een goede whisky in plaats van vodka en combineer die met biologische tomatensap. Afmaken met een scheut tabasco. Mag het nog wel iets pittiger, voeg er dan een beetje rode peper aan toe. Werkt perfect bij het afvallen, zoals je hier al eens kon lezen.

Pinot noir of champagne

Vervang je favoriete cocktail of biertje eens met een goed glas pinot noir of, doe eens luxe, champagne. Wil je toch die zoete smaak proeven zonder direct je lichaam vol te stoppen met suiker, ga dan voor een demi-sec Champagne. Zoet, maar wel zo verantwoord.

Johnny Walker Black en cola light

De pure whiskyliefhebber zal er van walgen om whisky te gebruiken in een cocktail. Dat is vloeken in de kerk. Toch zijn er uitzonderingen op de regel. Een drankje is immers pas lekker als het voldoet aan je verwachtingen. Er is dus geen enkel bezwaar om whisky te mengen met cola light en zo je suikerinname tot een minimum te beperken. Maar in stijl afvallen doe je pas met het volgende drankje.

Scotch on the rocks

Zoals al gezegd is het zonde om whisky te mengen. Behoor je echter tot de groep liefhebbers die stellen dat alles wat je aan een whisky toevoegt funest is voor het karakter, dan heb je maar één optie. En laat dat net de lekkerste zijn: ijs toevoegen. Veel mensen denken dat ook dit vloeken in de kerk is, maar dat is niet zo. Whisky, dus ook de blended whisky, is afgeblust met water. Het toevoegen van wat ijs verandert niks aan de smaak. Er zijn zelfs whisky’s die je drinkt door er wat extra drupjes water in te doen. Hoe dan ook: goed wat ijs haalt het suikergehalte omlaag.

Cosmopolitan light (minder zoet, evenveel alcohol)

Een cosmopolitan is een cocktail met wodka, cranberrysap, limoensap en een triple sec zoals Cointreau. Klinkt lekker, maar is ook vreselijk zoet. Niet goed dus. Laat de cointreau, doe er wat extra vodka bij en je houdt een heerlijk verfrissend drankje over met een stevige bite en een minimum aan suiker. Minder zoet, evenveel alcohol. Ja, zelfs cocktails kunnen samengaan met afvallen.

Vodka Kombucha

Je nooit iets veroordelen voordat je het hebt geproefd. De gezonde frisdrank Kombucha, bijvoorbeeld. Het drankje dat bestaat uit de fermentatie van gezoete thee door azijnzuurbacteriën- en gist-culturen vind je bij alle eco-winkels en tegenwoordig ook bij supermarkten. Beetje vodka erbij en het smaakt nog lekker ook. Originele Kombucha bevat uitzichzelf overigens 0,5 procent alcohol.

7 fabels over afvallen

Laat je niet al te gek maken als het over afvallen gaat. Er wordt heel veel onzin beweerd. Deze zeven fabels over afvallen kunnen bijvoorbeeld direct de prullenbak in.

Reageer op artikel:
7 alcoholische drankjes met relatief weinig calorieën
Sluiten