Martyn de Jong
Martyn de Jong Kapsels & Baarden 16 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

6 Tips om van je roos af te komen

Als je jouw zwarte pak of overhemd draagt, heb je geen zin om je zorgen te maken of je schouders wel roosvrij zijn. Roos is vaak tamelijk onchuldig, maar kan wel grote gevolgen hebben op je zelfvertrouwen. Wij zochten wat tips voor je uit, om te zorgen dat dit een probleem wordt van het verleden..

Appelazijn

Dit wonderlijke goedje komt uit de natuur, is erg betaalbaar en doet wonderen als het gaat om roos tegengaan. Appelazijn doodt namelijk de schimmel die roos kan veroorzaken. Meng simpelweg wat azijn aan met water en verdeel over je hoofdhuid net als je met shampoo doet. Velen geven aan dat het direct de jeuk kan verwijderen en binnen een paar behandelingen (gedurende een paar dagen) ook je roos.

 

Probiotica

Zoals je kunt verwachten, zijn inwendige behandelingen erg effectief in het bestrijden van roos.  Probeer eens één van de bekende yoghurtdrankjes met gezonde bacteriën die je lichaam van binnenuit beschermen. Met name het stofje Bacillus Laterosporus zou niet alleen goed zijn voor je algehele weerstand, maar helpt ook goed tegen roos.

 

Kokosolie

Dit middel is gemakkelijk verkrijgbaar, in je supermarkt, natuurvoedingswinkel en bij elke foodie in de voorraadkast. De laatste jaren is het gebruik ervan enorm toegenomen. Niet alleen voor tijdens het bakken, maar ook voor de effectieve medicinale werking. Slechts een paar theelepels zijn al genoeg. Breng een beetje verwarmde kokosolie aan op de hoofdhuid (evt. in combinatie met Tea tree oil) en je zult merken dat je een mooie, glanzende en roosvrije bos haar zult overhouden.

 

Citroensap

Masseer twee eetlepels citroensap op je hoofdhuid en spoel af met water. Na afloop meng je 1 eetlepel citroensap met 1 glas water en spoel je hiermee na. Herhaal dit dagelijks en je zult merken dat je droge hoofdhuid weer zal herstellen, waardoor je roos weg zal blijven.

Soda

Wanneer je aan het douchen bent, probeer dan eens je hoofdhuid tussendoor te masseren met een handjevol Soda in plaats van Shampoo. Spoel vervolgens goed na met een ruime hoeveelheid water en droog je haar met een handdoek. Het kan in het begin even duren, maar na verloop van tijd zal je roos afnemen.

Overige tips

– Matig je zoutinname.
– Eet voldoende Omega-3 vetten.
– Koop eens wat organische/natuurlijke haarproducten voor de afwisseling.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.