Tessa Ham
Tessa Ham Banen & Salaris 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De zweverige 3-6-9 methode die meer salaris garandeert

Waarschijnlijk ben jij helemaal niet thuis op TikTok, maar voor de 3-6-9 methode loont het om wellicht toch een keer een kijkje te nemen. Deze viral strategie zou je namelijk aan een hoger salaris, nieuwe baan of wat dan ook helpen. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Er zijn heel wat manieren om aan een hoger salaris te komen, de meest directe weg is natuurlijk een gesprek aanvragen met je werkgever of HR. Neem voordat je dat doet even deze negen lessen ter harte.

3-6-9 methode vindt nieuw leven op TikTok

Veel andere mensen proberen het nu met de 3-6-9 methode. Volgens sommigen totale flauwekul, anderen zweren erbij. Centraal staat in ieder geval: jezelf manifesteren. Vast wel eens gehoord van de law of attraction, in het Nederlands de wet van aantrekkingskracht. Het idee hierachter is kort gezegd dat je aantrekt waar jij je op focust. Bij manifesteren ga je dus bewust om met die wet van aantrekkingskracht.

Oké, het is nogal zweverig

De cijfers 3, 6 en 9 komen uit de numerologie – ja, nu wordt het echt zweverig – en staan voor ‘energie en connectie met het universum’ (3), ‘interne kracht’ (6) en ‘het loslaten van twijfels over jezelf’ (9). Deze getallen samen geven volgens de methode het manifesteren een boost. Er wordt beweerd dat deze theorie afkomstig is van uitvinder Nikola Tesla, maar dat is niet bewezen.

@miketravels

credit to #NikolaiTesla @clarkkegley for the 21 day and @coachjv_ for the 30 days. #lawofattraction #369method #manifest #learnontiktok #369

♬ original sound – Coach JV

Bedenk wat je wil manifesteren, bijvoorbeeld een salarisverhoging of een nieuwe baan. Vervolgens zet je de intentie om dat te bereiken op papier. Het idee is dan dat je dit aantrekt.

Meer dan alleen wensen en schrijven

Maar manifesteren is natuurlijk meer dan alleen heel hard wensen en vervolgens wachten tot het je komt aanwaaien. Een belangrijk onderdeel van manifesteren is dat je de kansen die je dichterbij je wens brengen, herkent en ook pakt.

Manifesteren is dus meer dan alleen een intentie op papier zetten, het wordt altijd gevolgd door een actie. Deels bewust, deels onbewust. Nogmaals: de 3-6-9 methode op TikTok klinkt misschien zweverig, maar het is toch echt wel degelijk een veelgebruikte manier om jezelf handvatten te geven en die in de praktijk te gebruiken.

Probeer het zelf, bijvoorbeeld voor meer salaris

Wil je net als al die mensen op TikTok de 3-6-9 methode zelf ook eens uitproberen? Het is heel simpel. En herhaling is de sleutel.

  • De eerste stap is om op te bedenken wat je wil manifesteren. Probeer dit zo specifiek mogelijk te bedenken.
  • Vervolgens schrijf je deze intentie drie keer op als je ‘s ochtends wakker wordt.
  • In de middag schrijf je de manifestatie nog zes keer op.
  • Ten slotte schrijf je de manifestatie ‘s avonds nog negen keer op.
@makeupbyyellz

I‘ll duet this in two weeks if this blows up😳 #fyp #369method #manifestation #manifest #viral #spiritual #journal #journey #iamabundance

♬ original sound – wee wee

Je kunt ook gewoon een nieuwe baan zoeken. Check hier de top 10 banen in Nederland met het beste salaris.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.