Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 7 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

De 15 jongste miljardairs van 2021 volgens Forbes

Elk jaar lanceert Forbes een lijst met de 400 rijkste Amerikanen. Dit jaar zijn daar 15 miljardairs die jonger zijn dan 40 in te vinden.

Wie zijn deze miljardairs? En hoe bouwden ze hun vermogen op?

Forbes benoemt de 15 jongste miljardairs van 2021

Zes van deze jonge miljardairs staan in 2021 voor het eerst in de Forbes 400. Het Amerikaanse zakenblad is bij het samenstellen van de lijst uitgegaan van hun geschatte vermogen op 3 september 2021.

Sam Bankman-Fried

Leeftijd: 29
Vermogen: 19,5 miljard euro
Rijk geworden door: cryptocurrency

Wij schreven in mei al een artikel over Sam Bankman-Fried, omdat de oprichter van exchange FTX zijn rijkdom sneller vergaarde dan wie dan ook in de moderne geschiedenis. Dat betekende dat Mark Zuckerberg het stokje van ‘snelst verdienende jonge miljardair ooit’ moest doorgeven.

Opvallend is dat Sam Bankman-Fried er alles aan doet om rijk te worden, maar niet van plan is dit allemaal aan zichzelf te besteden. Hij wil zijn hele vermogen weggeven aan het goede doel.

Evan Spiegel

Leeftijd: 31
Vermogen: 12 miljard euro
Rijk geworden door: Snapchat

Evan Spiegel werd miljardair op 25-jarige leeftijd, nadat hij in 2011 het welbekende Snapchat oprichtte met mede-student Bobby Murphy. In 2013 deed Mark Zuckerberg een bod van 3 miljard op Snapchat, maar Spiegel ging niet akkoord. Good for him, want de app werd daarna alsmaar populairder.

Bobby Murphy

Leeftijd: 33
Vermogen: 13,1 miljard euro
Rijk geworden door: Snapchat

Bobby Murphy is de andere oprichter van Snapchat. Hij is net wat ouder, maar ook net wat rijker. Spiegel is de CEO van het bedrijf, Murphy de chief technology officer.

Fred Ehrsam

Leeftijd: 33
Vermogen: 3 miljard euro
Rijk geworden door: cryptocurrency

Als je een beetje into crypto bent, is de naam Coinbase vast bekend voor je. Fred Ehrsam was mede-oprichter in 2012, maar verliet het bedrijf in 2017. Hij was zo slim om 6 procent van zijn aandelen aan te houden en daar plukt hij nu de vruchten van. Inmiddels richtte hij ook Paradigm op, een crypto-investeringsmaatschappij.

Lukas Walton

Leeftijd: 35
Vermogen: 15 miljard euro
Rijk geworden door: Walmart

Geen self-made miljardair dit keer. Walton is namelijk de kleinzoon van Walmart-oprichter Sam Walton. Toen zijn vader John Walton omkwam bij een vliegtuigongeluk erfde hij een derde van zijn vaders vermogen.

Baiju Bhatt

Leeftijd: 36
Vermogen: 2,5 miljard euro
Rijk geworden door: Robinhood

Baiju Bhatt richtte in 2013 de comissievrije handelsapp Robinhood op en was tot eind 2020 co-CEO van het bedrijf. Toch bezit hij nog 8 procent van het bedrijf dat in juli naar de beurs ging met een waardering van 28 miljard euro.

Gek genoeg redt co-founder Vlad Tenev, die nog steeds de CEO is, het met zijn vermogen net niet om bij de jongste miljardairs in de Forbes 400 te komen.

Mark Zuckerberg

Leeftijd: 37
Vermogen: 117 miljard euro
Rijk geworden door: Facebook

Mark Zuckerberg behoort nog altijd tot de jongste miljardairs. De Facebook-oprichter en CEO staat eenzaam aan de top in deze lijst met een vermogen van 117 miljard. Al moest hij daar maandag wel 6 miljard van inleveren.

Dustin Moskovitz

Leeftijd: 37
Vermogen: 21 miljard euro
Rijk geworden door: Facebook

Mocht je het vergeten zijn: Mark Zuckerberg richtte samen met Eduardo Saverin, Chris Hughes en Dustin Moskovitz Facebook op. In 2008 ging Moskovitz weg bij het bedrijf. Hoewel hij lang niet zo rijk is als co-founder Zuckerberg bekleedt hij wel plek 2 in deze lijst wat betreft vermogen.

Brian Armstrong

Leeftijd: 38
Vermogen: 10 miljard euro
Rijk geworden door: cryptocurrency

Brian Armstrong is de CEO van het eerdergenoemde Coinbase. Zijn belang in het bedrijf van 19 procent werd 11 cijfers waard toen hij met het bedrijf naar de beurs ging. Dat levert hem een plekje bij de jongste miljardairs op.

Nathan Blecharczyk van Airbnb
Bron: AFP

Nathan Blecharczyk

Leeftijd: 38
Vermogen: 8,6 miljard euro
Rijk geworden door: Airbnb

Het gaat lekker met Airbnb en daar plukt oprichter Blecharczyk de vruchten van. Het bedrijf had de grootste beursgang van 2020 en was in één klap meer dan 87 miljard euro waard.

Scott Duncan

Leeftijd: 38
Vermogen: 5,4 miljard euro
Rijk geworden door: pijplijnen

Scott Duncan, zijn drie oudere broers en zijn zussen erfden elk een belang van pijplijnbedrijf Enterprise Products Partners toen hun vader in 2010 overleed.

R.J. Scaringe

Leeftijd: 38
Vermogen: 2,9 miljard euro
Rijk geworden door: elektrische voertuigen

Forbes noemde R.J. Scaringe eerder al ‘Tesla’s Worst Nightmare‘. De founder van Rivian Automotive, een bouwer van elektrische voertuigen, weet het tot deze lijst met jongste miljardairs te schoppen zonder ook maar één auto op de markt te hebben gebracht. Hier gaan we vast meer van horen in de toekomst.

Ernest Garcia III

Leeftijd: 39
Vermogen: 8 miljard euro
Rijk geworden door: tweedehands auto’s

Ernest Garcia richtte Carvana op, een website die tweedehands auto’s verkoopt en klanten in staat stelt ze op te halen bij een soort gigantische verkoopautomaat zoals je hierboven op de foto ziet. In de afgelopen 18 maanden steeg de koers van Carvana enorm.

Lynsi Synder

Leeftijd: 39
Vermogen: 3,6 miljard euro
Rijk geworden door: In-N-Out Burger

Gelukkig is er ook een vrouw te vinden in deze top 15 jonge miljardairs. Synder erfde de fastfoodketen die haar opa en opa hebben opgericht. Op 27-jarige leeftijd werd ze president van het bedrijf. Sindsdien opende ze meer dan 100 locaties.

Ben Silbermann

Leeftijd: 39
Vermogen: 3,3 miljard euro
Rijk geworden door: Pinterest

Silbermann is de oprichter en CEO van Pinterest, en is dit jaar voor het eerst in de Forbes 400 te vinden. Dat komt doordat Pinterest het enorm goed deed in 2020. De omzet van het bedrijf groeide met 50 procent.

5 Bitcoin-miljardairs die de ‘crypto game’ al vroeg uitspeelden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.