Redactie
Redactie Horloges en accessoires 25 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

13 onbekende horlogemerken die absoluut de moeite waard zijn

Wanneer het op merken aankomt, zijn horloges gelijk aan auto’s: de meeste mannen blijven maar door ratelen over the usual suspects. Rolex, Omega, Breitling, Timex, Swatch en Seiko. Wie verder kijkt, vindt een schat aan horlogemakers die horloges maken die zowel qua uiterlijk als techniek en prijs zeer interessant zijn.

Of ze nou uit Amerika komen of geassembleerd worden in de schaduw van de grote Zwitsers; deze dertien kerels hebben stuk voor stuk iets moois te bieden. De foto’s tonen in de meeste gevallen slechts één model, dus klik vooral even door. Wij weten vrij zeker dat hier iets tussenzit waar je heel enthousiast van wordt als horlogeliefhebber.

Armogan

De Armogan is gebaseerd op de klassieke auto-industrie en komt in twee modellen: de ‘Spirit of St. Louis’ en de ‘Le Mans’. Meer info en bestellen, kan hier.

Aulta

Ontwikkeld in Hawaï en daarom – hoe kan het ook anders – gemaakt met surfers in het achterhoofd. Meer info en bestellen, kan hier.

Autodromo

Het brein achter dit horloge is een groot autoliefhebber, zoals de naam al doet vermoeden. De automotive in de jaren ’70 zijn de grootste inspiratiebron voor de fabrikant. De horloges van Autodrome komen in vijf varianten. Fan? Ze verkopen ook zonnebrillen en driving gloves. Meer info en bestellen, kan hier.

Belmoto

De vergelijking in de intro over auto’s en horloges komt natuurlijk niet helemaal uit het niets. Zo is ook dit horloge gebaseerd op de autosport. Meer info en bestellen, kan hier.

Eone

De Eone is een vreemde eend in de bijt. Het horloge werd in eerste instantie ontwikkeld voor blinden, maar bleek zo succesvol dat de geestesvaders de polsklok grootschalig besloten uit te brengen. Een magnetische balletje aan de zijkant geeft de uren weer (niet te zien op deze foto), terwijl eenzelfde soort balletje in het midden de minuten aangeeft. Meer info en bestellen, kan hier.

Halios

Een duikhorloge waarvoor je geen tweede hypotheek hoeft te nemen doch een bijzonder hoge kwaliteit biedt. Meer info en bestellen, kan hier.

Jack Mason

Ga je voor kwaliteit en een tijdloos uiterlijk, overweeg dan eens een kijkje te nemen in de shop van het Amerikaanse Jack Mason. Meer info en bestellen, kan hier.

Lüm-Tec

Het belangrijkste doel van Lüm-Tec: de beste weergave bieden. Of je het mooi vindt, is natuurlijk helemaal aan jou. Meer info en bestellen, kan hier.

Martenero

Martenero zet voornamelijk in op opvallende displays met contrasterende kleuren – waarvan het model op de foto tot de ‘zachtste’ varianten behoort. Het uurwerk komt uit Japan, maar de ontwikkeling en montage gebeurt in New York. Meer info en bestellen, kan hier.

Oak and Oscar

The devil is in de details, zo beamen de de horlogemakers van Oak and Oscar. Elk detail is uitvoerig ontwikkeld. Het bedrijfje heeft tot nu toe twee modellen gemaakt, waarvan er per model slechts driehonderd stuks geproduceerd zijn – zeggen ze. Wees er dus snel bij. Meer info en bestellen, kan hier.

Techne

Het hoofddoel van Techne: de tijd zo duidelijk mogelijk weergeven, in alle denkbare weercondities. Lukt ze behoorlijk, denken we zo. Meer info en bestellen, kan hier.

Tsovet

Tsovet klinkt Russisch, is Amerikaans. Het merk zet in op originele designs, zonder stijl en klasse uit het oog te verliezen. Favoriet van ondergetekende. Meer info en bestellen, kan hier.

Weiss

Weiss is de meest high-end horlogemaker in deze lijst en een van de meest opwindende Amerikaanse horlogemakers. Hoewel ze nog niet helemaal zover zijn, produceert Weiss bijna alle onderdelen binnenshuis. Meer info en bestellen, kan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.