Martyn de Jong
Martyn de Jong Kleding 29 jun 2014
Leestijd: 4 minuten

De 10 grootste stijlfouten die mannen maken bij het samenstellen van een outfit

Het is lastig om bij te houden wat je vandaag de dag allemaal wel en niet kan en mag doen. Daarom helpen wij je graag een eindje op weg. Naast witte sokken in sandalen, zijn er namelijk een groot aantal andere dingen die mis kunnen gaan. Hopelijk weet je de meeste al, maar wellicht steek je toch nog iets op van deze 10 veelgemaakte stijlfouten.

Witte sokken voor elke gelegenheid

Witte sokken zijn prima voor selecte momenten; draag ze gerust thuis of tijdens het sporten. Maar als moderne gentleman, hoor je inmiddels wel te weten dat witte rakkers niet onder een stylish outfit thuishoren.

 

Sportschoenen voor sneakers aanzien

In alle eerlijkheid is het verschil tussen sneakers en sportschoenen tegenwoordig niet altijd even duidelijk. Met bepaalde modellen van Nike en New Balance kun je de grens opzoeken; maar stap daar dan ook niet overheen.  lk merk heeft modellen die alleen in de sportschool thuishoren. Houd ze daar dan ook!

 

Al je overhemden casual dragen

Een overhemd in de broek dragen hoeft niet altijd. Er zijn casual modellen die je kunt dragen zoals ze van nature vallen. Daarentegen zijn er ook zakelijke modellen, die langer aan de onderkant zijn zodat je ze kunt instoppen. Draag deze modellen nooit over je riem, dit is niet waar ze voor gemaakt zijn; wat resulteert in een slordige en onverzorgde verschijning.

 

Riem en schoenen in een andere kleur

Veel mannen maken nog steeds de fout om de verkeerde kleur riem bij hun schoenen te dragen. Probeer de kleuren zo veel mogelijk te laten matchen en draag bijvoorbeeld geen cognackleurige riem bij zwarte schoenen. Het kan ook een éxtra toevoeging zijn om zelfs je horlogebandje af te stemmen op je riem en schoenen.

 

Te grote of te kleine pakken

Vandaag de dag zien we nog veel te vaak heren lopen met een te groot of te klein pak. Toch is het echter niet heel ingewikkeld om de juiste maat te kopen, je hoeft alleen te weten waar je op moet letten. Zie hier onze tips en ga niet meer de fout in.

 

Shirts met ‘grappige’ of ‘toffe’ opdrukken

Wellicht ken je, of ben je iemand die altijd t-shirts draagt met humoristische teksten of plaatjes.  Deze waren wellicht erg tof voor op de middelbare school, maar op deze leeftijd  kun je ze beter gebruiken om een middagje in te schilderen. Ook t-shirts van je favoriete bier- of drankmerk zijn niet aan te raden. Ga bij voorkeur voor een basic shirt zonder opdruk. Of kies, wanneer je nét wat extra’s zoekt, liever voor een subtiel patroontje. Che Guevara zal je dankbaar zijn.

 

Afgezakte (spijker)broeken

De afgezakte broek met een blootgestelde boxershort erboven is nooit ‘in’ geweest. Deze lage broeken stijl zul je zelfs in de hoogtijdagen niet bij gentlemen hebben gezien. Deze stijl werd in z’n algemeenheid wel een periode gedoogd, maar deze tijd is nu echt voorbij. Dus ophijsen die jeans! Daarnaast zou een goede broek ook zonder riem gedragen moeten kunnen worden. Lukt dat niet, dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe maat of fit te proberen.

 

Verkeerd model zonnebril

Het is doorgaans makkelijker om de verkeerde zonnebril te kopen dan de juiste. Over het algemeen zouden wij te sportieve modellen afraden en beperken voor bijvoorbeeld tijdens het wielrennen.  Wat wél het goede model is, hangt af van jouw gezicht en vorm. In onze ‘How to wear: de zonnebril‘ kun je hier alles over lezen, om je te assisteren bij het vinden van het juiste model.

 

Verkeerd matchen van kleding

Je outfit laten matchen is en blijft een kunst. Je kunt er gemakkelijk naast zitten of geheel overboord gaan. Met name de laatste is een vrij kwalijke zaak. Probeer liever een subtiele weg te vinden, waarbij er nog speling is om het geheel iets te kunnen afblussen. Iets laten matchen is beter dan alles.

 

Fluffy boots

Laten we hier voor eens en voor altijd duidelijk over zijn: fluffy boots horen niet thuis in de garderobe van de man. Hoe je het ook wendt of keert, deze schoenen zijn niet geschikt voor buitenshuis, zelfs niet op de koudste dagen van het jaar. Probeer ook niet weg te komen met argumenten als: ‘Je zou ze echt eens moeten passen, ze zitten heerlijk!’, of ‘Ze zijn misschien niet zo mooi, maar ze zijn zo lekker warm!’.  Doe jezelf en anderen een gunst en laat dit soort exemplaren voortaan gewoon lekker thuis voor de haard.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.