Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp laat je eindelijk overstappen van iOS naar Android (en andersom)

WhatsApp maakt het na jaren wachten eindelijk mogelijk om chats over te zetten van Android naar iOS en andersom. Inclusief audioberichten, foto’s en video’s.

Het overstappen van een iPhone naar een Android smartphone is anno 2021 helaas nog steeds een dingetje.

WhatsApp en overstappen

Smartphonefabrikanten maken het zo makkelijk mogelijk om al je bestanden, contacten en andere data over te zetten, maar switchen van ecosysteem gaat nooit honderd procent soepel.

Er zijn namelijk nogal wat apps die niet helemaal meewerken. Een van de irritantste voorbeelden daarvan was WhatsApp. Je hebt waarschijnlijk met sommige contacten al vele jaren aan gespreksgeschiedenis, die je ook nog eens kunt doorzoeken.

Er valt wat te zeggen voor een nieuw begin, maar waarschijnlijk wil je alleen om sentimentele redenen al niet afscheid nemen van je chats. Officieel was het echter nooit mogelijk om je chat-geschiedenis van Android naar iOS over te zetten, of andersom.

Van iOS naar Android (en andersom)

WhatsApp slaat op Android je chats namelijk in Google Drive op, en op iOS in iCloud. Er zat officieel niks anders op dan een nieuwe chat beginnen met je contacten.

Daar komt na jaren aan gesmeek van gebruikers eindelijk verandering in. WhatsApp voegt de komende weken officieel de optie toe om je gespreksgeschiedenis over te zetten van iOS naar Android en andersom. Of het nou om berichten, audio, foto’s of video’s gaat.

Samsung pronkt

De langverwachte feature werd onthuld tijdens Samsung’s event van afgelopen woensdag, waar onder andere de nieuwe vouwbare Galaxy Fold werd onthuld. De komende weken zal de functionaliteit beschikbaar komen voor de nieuwe Z Fold 3 en Z Flip 3. Een mooie stunt waarmee Samsung iOS-gebruikers naar zich toe wil lokken. Overstappen wordt makkelijker dan ooit! In plaats van via de cloud worden je chats overgezet via een fysieke Lightning naar USB-C kabel.

WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

WhatsApp maakt overstappen van iOS naar Android (en andersom) eindelijk makkelijk
🔥 (Afbeelding: WhatsApp)

Hoe lang nog?

Niet van plan om een vouwbare Galaxy te kopen? Ook dan is er goed nieuws, want de nieuwe feature komt uiteindelijk naar elke moderne smartphone. Het slechte nieuws? Het is onduidelijk wanneer precies. Dus of het om eind deze maand of pas over enkele maanden gaat is op het moment van schrijven niet duidelijk. Maar dat de feature eraan zit te komen is alleen al prachtnieuws.

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.