Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 10 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Weg met die eigen auto, ga voor een auto via abonnement!

Een eigen auto bezitten wordt steeds minder aantrekkelijk. Vanuit verschillende oogpunten is het niet meer altijd nodig, en levert het tevens soms disproportionele (en onverwachte!) kosten op. Ook is het milieutechnisch niet meer altijd goed te verkopen om een eigen auto te hebben, zeker niet wanneer deze veel stilstaat. Dat je bij het opgeven van de eigen auto automatisch overgeleverd bent aan het openbaar vervoer is tegenwoordig niet meer waar. Er zijn hele leuke, duurzame en voordelige andere opties die het verkennen waard zijn. Wat is het beste alternatief voor het hebben van een eigen auto? Dat lees je in dit blog!

Een auto via abonnement

Wist je dat er tegenwoordig ook een abonnement op een auto bestaat? Dit is een abonnement net zoals een streamingdienst, waarbij je een maandelijks bedrag betaald om films en series te kijken. De films en series zijn dan niet van jou, maar je kunt alles kijken wanneer je maar wilt.

Zo werkt het ook bij Bipi. Je geeft hier aan hoe lang je in een auto wilt gaan rijden (vanaf één maand), en zij zorgen dat er binnen enkele dagen een nieuwe auto voor de deur staat waarin je direct kunt wegrijden. Je mag uiteraard zelf kiezen welke auto dit wordt, ze hebben een ruime keus. En heb je tijdens je abonnement een andere auto nodig, omdat je bijvoorbeeld een extra gezinslid erbij hebt gekregen? Dan kun je de auto gemakkelijk inwisselen voor een ruimere. Alles is aanpasbaar tijdens de looptijd van het abonnement, en dat is wat Bipi uniek maakt.

Alles inbegrepen

De aanschaf van een nieuwe (of tweedehandse) auto is vaak al een klap geld, maar pas dán beginnen de echt grote terugkerende kosten pas te komen. Zo moet je natuurlijk een autoverzekering afsluiten, waarbij je veel tijd kwijt bent aan het vergelijken hiervan en het af en toe overstappen naar een andere verzekering. Om nog maar te zwijgen over de tarieven die vrijwel elk jaar hoger worden, zeker als je er ook nog pechhulp (wegenwacht) bij afsluit. Een andere grote maandelijkse terugkerende kostenpost is de wegenbelasting, ook geen kattenpis. Naast deze terugkerende kosten dien je ook rekening te houden met een APK-keuring, met bijbehorend onderhoud. Hier weet je van tevoren nooit waar je aan toe bent, wat tot vervelende situaties kan leiden. Maar niet met Bipi! Als je met Bipi een auto rijdt is écht alles inbegrepen; verzekering, onderhoud, APK, belastingen en wegenwacht. Dus nooit meer onverwachte kosten, dit rijdt wel zo lekker. Het enige wat jij hoeft te doen, is af en toe tanken!

Alles binnen twee minuten geregeld

Alles wat je wilt is binnen twee minuten geregeld, 100% digitaal. Via je smartphone, computer of een ander apparaat waarop jij internet hebt. Je hoeft dus niets meer uit te printen, handmatig te ondertekenen, dit weer te scannen en dan terug te sturen. Is Bipi dan niet telefonisch bereikbaar? Jazeker wel, mocht je telefonische hulp willen dan zitten ze voor je klaar. Maar het is niet nodig om de verschillende zaken uit te voeren, zoals het aanvragen of wisselen van een auto.

Kortom, met bovenstaande mogelijkheid wordt de drempel om de eigen auto op te geven enorm verlaagd. Je enthousiasme zal zeker toenemen als je uitrekent wat dit op maandelijkse basis scheelt. Het autoabonnement van Bipi is een flexibele en comfortabele optie, dat zich altijd aanpast aan de behoeften van de gebruiker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.