Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vaginakaars Gwyneth Paltrow krijgt staartje: ‘Levensgevaarlijk’

Weet je nog dat we zo moesten lachen om de documentaire The Goop Lab van Gwyneth Paltrow? Dat kwam kort gezegd neer op paddo’s eten, groepsgewijs klaarkomen en vaginakaarsen opsteken. En die vaginakaars heeft een staartje gekregen.

De actrice en eigenaresse van het populaire lifestylemerk Goop wordt nu aangeklaagd door een man uit Texas. De man klaagt Gwyneth Paltrow, omdat zijn naar een vagina ruikende kaars is geëxplodeerd en in vlammen is opgegaan. De man eist een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. De vaginakaars zou onder meer voor schade aan zijn meubelen en slaapkamer hebben gezorgd, meldt TMZ.

De kaars ruikt overigens naar geraniums, citrus bergamot en ceder. Volgens Gwyneth Paltrow is de vaginakaars als met een knipoog op de markt gebracht met de slogan ‘This Candle Smells Like My Vagina’. Dat ging natuurlijk viral. Binnen een uur was de vaginakaars uitverkocht en is tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval.

Vaginakaars Gwyneth Paltrow in vuur en vlam

De getroffen man, Colby Watson genaamd, beweert dat hij de kaars met de naam ‘This Smells Like My Vagina’ drie uren lang had gebrand voordat deze ‘explodeerde’ en voor hevige vlammen en rook in zijn slaapkamer zorgde. Zelf bleef hij ongedeerd. Op de bijsluiter staat dat de kaars niet langer dan twee uren achter elkaar mag branden. Hij was zich hiervan bewust, maar hij claimt ook dat de waarschuwing niet afdoende is. Hij zegt dat de vaginakaars levensgevaarlijk is en dat het heel anders met hem had kunnen aflopen.

vaginakaars, gwyneth paltrow, explodeert, aangeklaagd
De kaars kost 75 euro (Afbeelding: Goop)

De Texaanse Colby Watson wil nu dus een schadevergoeding van omgerekend meer dan 4 miljoen euro. Het advocatenteam van Gwyneth Paltrow maakt zich vooralsnog geen zorgen. “Dit is echt een ridicule claim. Deze man is alleen maar uit op geld. De producten die Goop uitbrengt, worden vooraf uitvoerig getest. Er wordt geen onveilige producten verkocht.”

Dit is overigens niet het eerste ongelukje met een vaginakaars. Eerder vatte al een Britse huiskamer vlam door de kaars van Gwyneth Paltrow. De bewoners kwamen niet met een claim, maar konden erom lachen, zoals je in dit artikel leest. Hieronder nog een goedkoop alternatief voor de sfeerverlichting in huis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.