Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tom Cruise wil een van zijn raarste rollen ooit weer spelen

Op dit moment is de hypemachine op volle kracht richting de release van Top Gun: Maverick. En acteur Tom Cruise geeft aan dat hij wellicht nog een keer een van zijn raarste rollen ooit wil spelen.

Top Gun: Maverick staat op het punt van release. Het vervolg op Top Gun komt op 27 mei wereldwijd uit. En omdat Tom Cruise niet als normale mensen is, kwam hij zèlf aanvliegen in een helikopter op de première. Zoals we weten is de man sowieso niet wars van drama. Cruise kruipt in ieder geval na 36 jaar weer in de huid van Pete ’Maverick’ Mitchell, het personage waarmee hij in 1986 wereldberoemd werd.

Tom Cruise is altijd over de top … gun

In de nieuwe film speelt de Amerikaanse acteur wederom luitenant Pete Mitchell die in dit geval een groep jonge piloten traint. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en ontwijkt promoties, waardoor hij kan blijven vliegen.

De jonge piloten moeten door hem klaargestoomd worden voor een speciale missie onder leiding van zijn voormalige rivaal admiraal Tom ‘Iceman’ Kazansky (gespeeld door Val Kilmer).

Snoeiharde training

Mocht je denken dat Hollywood er voor de film wederom flink wat ‘green screens’ tegenaan heeft gegooid; niets is minder waar. Alle acteurs hebben een rigoureuze training doorstaan om uiteindelijk daadwerkelijk, op de achterstoel, rond te vliegen in de fameuze F-18 Super Hornet. Tot groot ongenoegen van Tom Cruise mocht hij van de Amerikaanse marine het toestel niet zelf besturen.

Tropisch onweer met Tom Cruise

Maar het meest frappante is dat Cruise gevraagd werd naar eventuele rollen die hij nogmaals zou willen spelen, en zijn antwoord was verrassend. Hij wil namelijk weer in de huid kruipen van filmproducent Les Grossman uit de komedie Tropic Thunder.

Tom Cruise Tropical Thunder Top gun
Cruise als Les Grossman. (Afbeelding: Paramount Pictures)

Hierin speelt hij een Hollywood-bons die absolute schijt heeft aan welke autoriteit dan ook. Zijn cast in de film… ín Grossmans film (gespeeld door Ben Stiller, Jack Black, Jay Baruchel, Brandon T. Jackson en Robert Downey Jr.) wordt gevangen genomen door terroristen tijdens een opname in Zuid-Oost Azië.

De flapdrollen hebben het niet eens door en denken dat het bij de opname hoort. Maar Grossman flipt op fenomenale wijze helemaal de pan uit.

Eerst Mission Impossible afronden

Tom Cruise ziet het dus wel zitten om Grossman opnieuw leven in te blazen. In een interview voor Top Gun: Maverick stelde hij: “Ik weet het niet, maar ik deed Less Grossman met veel plezier voor de MTV Awards. We wachten het af. Ik moet wel eerst de Mission Impossible-vervolgen afmaken. Dus dat is mijn missie.”

Mocht er een vervolg of spin-off komen van Tropic Thunder staan wij absoluut in de rij voor kaartjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.