Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Taylor Swift stoot alle films van troon met bejubelde Disney+ hit

Mocht je denken dat je als filmliefhebber veilig bent voor de Taylor Swift-tsunami, dan heb je het mis. Ze dendert over alle films heen met haar Disney+ hit The Eras Tour.

Taylor Swift is al jaren een van de grootste sterren op aarde, maar de laatste tijd kun je écht niet meer om haar heen. Zelfs tijdens de Super Bowl, en dan niet eens in de halftime show, trok ze de invloedrijke zangeres aandacht naar zich toe. Ook is ze wereldkampioen zinloze vluchten in privéjets, maar dat even geheel ter zijde.

Taylor Swift The Eras Tour op Disney+

Ze won Grammy’s, staat bovenaan in hitlijsten en wordt massaal gestreamd op Spotify. Nu domineert ze ook nog eens de streamingdiensten die films en series uitzenden.

Met Taylor Swift The Eras Tour kun je de historisch grote tour vanuit je huiskamer meemaken. Een, als we de recensenten mogen geloven, fenomenale concertregistratie met een subtiel kijkje achter de schermen. Maar het is vooral de artieste op het podium die van het scherm afspat.

Monsterscore op Rotten Tomatoes

De concertfilm is volgens data van Flixpatrol op dit moment de best bekeken film wereldwijd op Disney+. De top 10 werd gedomineerd door onder meer Moana, Elemental, Cars, Poor Things en Turning Red. Die kunnen nu slechts de voeten kussen van Taylor Swift op haar troon.

Of je nou wel of geen fan bent van Taylor Swift, vriend en vijand is het erover eens dat The Eras Tour op Disney+ een ijzersterke film is. Onder filmcritici scoort de concertregistratie, die eerder al in de bioscoop was te zien, 99% op Rotten Tomatoes en onder het publiek 98%. Dat is ongekend hoog.

“Ik ging niet als een Swiftie de bioscoop in, maar ik kan met een gerust hart zeggen dat The Eras Tour per direct op mijn lijst met favoriete concertdocumentaires staat”, schrijft Amy Nicholson van FilmWeek treffend.

Oordeel zelf: Taylor Swift The Eras Tour is nu te streamen via Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.