Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Seinfeld-komedie is Netflix-hit met bizarre cast vol sterren

De nieuwe komedie van Jerry Seinfeld is een grote Netflix-hit in Nederland. En dat mag ook wel met de cast van Unfrosted, die uitpuilt van de onbetaalbare filmsterren.

Seinfeld is de sitcom der sitcoms, die tussen 1989 en 1998 op de Amerikaanse televisie te zien was. Behoeft hopelijk geen verdere introductie, en nee, de AI-versie van de sitcom was géén succes. Feit is dat de bedenker van die serie nu een komedie heeft gemaakt voor Netflix met een budget waarmee hij een niet normaal grote cast vol A-sterren bij elkaar kon sprokkelen.

Seinfeld-komedie Unfrosted op Netflix

Unfrosted neemt je mee terug naar de jaren 60 van de vorige eeuw, een periode waarin concurrerende fabrikanten de ontbijttafels op deze wereld voorgoed veranderden. In 1963 haasten Kellogg’s en Post, gezworen rivalen op het gebied van ontbijtgranen, zich om een lekkernij te creëren voor een geheel nieuw ochtendritueel aan Amerikaanse eettafels.

Jerry Seinfeld heeft de Netflix-komedie geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Daarnaast speelt hij ook nog de hoofdrol als Bob Cabana, een personage dat gebaseerd is op William Post. Deze zakenman, zoon van Nederlandse immigranten, was bij Kellog’s de uitvinder van onder meer Pop-Tarts, een soort crackers met jam erin en een suikerlaagje bovenop.

Cast vol sterren, van Hugh Grant tot Peter Dinklage

Naast Seinfeld bestaat de cast van Unfrosted dus uit een XXL pak Kellog’s vol A-sterren. Om er een paar te noemen: Hugh Grant (te veel iconische romcoms om op te noemen), Peter Dinklage (Game of Thrones), Dean Norris (Breaking Bad), Melissa McCarthy (The Little Mermaid), Jon Hamm (Mad Men), Christian Slater (True Romance), James Marsden (X-Men), Amy Schumer (Trainwreck) en zo kunnen we echt nog wel even doorgaan.

Maar hoe doet de Netflix-film het bij de recensenten? Amerikaanse jaren 60-stijl, een onderwerp dat iedereen aanspreekt, de cast… Dit kan niet misgaan toch? Nou, toch wel. Op Rotten Tomatoes scoort Unfrosted met een score van 38% onder recensenten en 56% onder het publiek bedroevend laag. De algehele consensus: ‘Net als het met conserveermiddelen doordrenkte toast-gebakje van Kellog’s is Unfrosted zoet en kleurrijk, maar uiteindelijk is het een lege ervaring die de consument een gevoel van spijt kan geven’.

Oordeel vooral zelf: Unfrosted is nu te streamen op Netflix. In Nederland is het de meest gestreamde nieuwe film van dit moment.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.