Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ruud Gullit krijgt een eigen serie waar Kuifje jaloers op zou zijn

Ruud Gullit, de oud-voetballer, gaat op reis. Hij bezoekt in een nieuwe Prime Video-serie oud-Egypte. Hij gaat op zoek naar schatten en mysteries.

De ‘Zwarte Tulp’ heeft al sinds jaar en dag een fascinatie voor Egypte, even los van het 1-1 gelijkspel op het mislukte WK 1990 in Italië. In zijn reizen in het programma ontmoet hij vrijdenkers en vooraanstaande wetenschappers.

Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte

Je zou niet meteen denken dat een oud-voetballer de meest toonaangevende presentator is voor een programma over oud-Egypte. Ruud Gullit is vooral bekend als wereldvoetballer van het jaar en zijn prijzen bij AC Milan en Oranje. Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte gaat de productie heten. Een titel waar Kuifje jaloers op zou zijn.

Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte, serie, amazon prime, piramide
(Afbeelding: Amazon Prime Video)

Mocht dit een lopende serie worden, dan zou het leuk zijn om hem ook naar Antarctica te sturen. Ook zou het intrigerend zijn om hem rond te zien lopen in de jungle, op zoek naar de piramides van de Maya’s. Wij zijn voorstanders van dit concept met Ruud Gullit als Kuifje 2.0.

Zwarte farao’s

Ruud Gullit wil in De Mysteries van het Oude Egypte onder meer uitvinden of de vloek van Toetanchamon écht is. Hij probeert ook uit te vogelen wie de piramides heeft gebouwd. Daarnaast probeert hij uit te puzzelen waarom zwarte farao’s in de geschiedenis, kunst, films en tv worden genegeerd. Hij heeft een goed punt. Hij is in ieder geval enthousiast over zijn eigen serie op Amazon Prime. “Deze reis is een van de mooiste dingen die ik heb mogen meemaken in mijn leven”, stelt hij. “Mijn droom is uitgekomen.”

Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte, serie, amazon prime, piramide, kuifje
(Afbeelding: Amazon Prime Video)

Dat zijn zijn droom nog niet werkelijkheid is geworden, is ietwat frappant. Misschien had hij er simpelweg nooit de tijd voor. We zijn hoe dan ook benieuwd naar zijn bevindingen, ondanks het feit dat talloze briljante mensen soortgelijke trips al eerder hebben gedaan. Maar dit is ónze Ruud Gullit. Een voetbalheld. Die willen gewoon zien deze verrassende serie op Amazon Prime Video.

Serie op Amazon Prime Video

Ruud Gullit stond sowieso al in de schijnwerpers bij Amazon Prime Video. Zo werd hij uitgelicht in deze documentaire. Wil je een oud-voetballer in Egypte zien, check dan zijn serie binnenkort op Amazon Prime Video. Een releasedatum is nog niet bekend.

Hopelijk was hij op tijd om de piramides te zien in volle glorie, want de kans bestaat dat een muur deze bouwwerken ‘in de schaduw’ zet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.