Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Robert De Niro woedend op ex-assistent in rechtszaak: ‘Schaam je’

De voormalige assistente van Robert De Niro heeft een miljoenenrechtszaak tegen hem aangespannen voor vermeende emotionele mishandeling. Maar daar kan hij zich allesbehalve in vinden. “Shame on you!“, riep de woedende acteur haar toe tijdens het proces.

Graham Chase Robinson was van 2008 tot haar ontslag in 2019 de persoonlijke assistente van Robert De Niro. Maar Robinson beweert dat de acteur haar in die tijd emotioneel mishandeld zou hebben. Nu loopt er een rechtszaak van 12 miljoen dollar (11,4 miljoen euro) waarin harde woorden vallen. “Onzin.”

Rechtszaak van 12 miljoen tegen Robert De Niro

Robinson eist een schadevergoeding voor emotioneel leed en reputatieschade, waardoor ze volgens haar geen baan meer kan vinden en als gevolg niet in staat is te herstellen van het opgelopen trauma. De ex-assistente van Robert De Niro kreeg een salaris van 300.000 dollar per jaar betaald toen ze ontslag nam, gefrustreerd door haar interacties met de vriendin van De Niro, Tiffany Chen, en het effect dat dit volgens haar had op de acteur.

Bovendien loopt er ook nog een rechtszaak uit 2019 die De Niro zelf had aangespannen tegen Robinson. De acteur beweert dat de werknemer dingen van hem stal, waaronder vijf miljoen Air Miles die waren opgebouwd met een bedrijfscreditcard. Ook zou de assistente volgens hem “een onvoorstelbaar aantal uren TV hebben gekeken” tijdens de werktijd. De Niro eist daarvoor drie jaar aan salaris terug van Robinson.

Maar de assistente slaat dus terug met een eigen rechtszaak van 12 miljoen dollar. Robert De Niro vindt het proces “allemaal onzin” maar moest inmiddels wel voor de rechtbank verschijnen. En daar heeft de acteur zich niet van zijn beste kant laten zien volgens het doorgaans goed ingevoerde The Guardian.

‘Schaam jezelf!’

Dinsdag vroeg de advocaat van de assistent aan De Niro of het waar was dat hij soms urineerde terwijl hij met Robinson aan de telefoon was.

“Hou toch op met die onzin. Heb je ons allemaal hiervoor naartoe gebracht?”,  vroeg Robert De Niro zich retorisch af. De raadsman van Robinson beweerde ook dat de acteur haar twee keer had gebeld tijdens de begrafenis van een familielid. De Niro ontkent echter dat hij wist dat ze op dat moment aan het rouwen was.

De Niro ontkende dat hij Robinson verbaal zou beledigd hebben. Ook weersprak hij haar bewering dat hij liever had dat ze zijn rug krabde in plaats van een ruggenkrabber te gebruiken. De acteur zei dat dit misschien een of twee keer was gebeurd, maar “nooit op een respectloze manier”. Uiteindelijk richtte Robert De Niro zich woedend tot zijn ex-assistente en schreeuwde hij luidkeels in de rechtbank: “Schaam jezelf, Chase Robinson!”, meteen gevolgd door een verontschuldiging aan het adres van de rechter.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.