Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 5 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

De rijkste vrouwen van Nederland en hun vermogen

Who run the Netherlands? Girls! In de top 5 meest vermogende Nederlanders staat een vrouw bovenaan en twee zussen volgen op plek 4. Maak kennis met de rijkste vrouwen van Nederland.

De nummer één ken je als Manners-lezer vast al. Onlangs rekenden we voor je uit wat Jezus Christus vanaf zijn 18e tot nu per maand had moeten verdienen om tot het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken te komen. Een ietwat vreemde manier om haar vermogen in perspectief te zetten, maar goed.

De rijkste vrouwen van Nederland

De rijkste vrouwen van Nederland komen in totaal uit twee steenrijke families. Nee, niet bepaald selfmade, al claimt Carvalho-Heineken dat zelf wel. Ach, wat maakt het ook uit. Hun vermogen, berekend door Quote, is er niet minder om.

Charlene de Carvalho-Heineken

Leeftijd: 69 jaar
Vermogen: 12,8 miljard euro
Bron van inkomsten: Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken, rijkste nederlander, modaal inkomen, jan modaal, salaris
Charlene de Carvalho-Heineken (Afbeelding: ANP)

Charlene Lucille de Carvalho-Heineken is grootaandeelhouder en directeur van Heineken Holding. Ze is de dochter en erfgename van Freddy Heineken. Ze behoort tevens tot de rijkste vrouwen op aarde.

Gérita en Inge Wessels

Leeftijd: respectievelijk 55 en 52 jaar
Vermogen: allebeide 4,9 miljard euro
Bron van inkomsten: VolkerWessels

De dochters van Dik Wessels, die in 1960 begon bij zijn vaders timmerbedrijf en dat uitbouwde tot een imperium met meerdere bouwbedrijven, kregen na hun vaders dood het grootste gedeelte van de erfenis. Sedertdien behoren tot de rijkste vrouwen van Nederland en de laatste jaren staan ze zelfs verankerd in de top 5 van de Quote 500. Bewonderenswaardig detail: een jaar voor zijn dood redde Dik Wessels voetbalclub FC Twente van de financiële ondergang.

Rijkste dames op aarde

Wereldwijd zijn de vrouwen der aarde afgelopen jaar gezamenlijk 223 miljard euro rijker geworden. Maak kennis met de meest vermogende dames op aarde, met Françoise Bettencourt Meyers nog altijd bovenop de apenrots.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.