Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

4 geniale Quentin Tarantino-films die je nu op Netflix ziet

Eigenlijk is ‘geniale Quentin Tarantino-films’ een pleonasme, simpelweg omdat het bijvoeglijke naamwoord in dit geval volstrekt overbodig is. Doet er ook niet toe. Op dit moment kun je vier klassiekers van de regisseur zien op Netflix.

Mocht je alle films van Quentin Tarantino al grijs hebben gedraaid, check dan de documentaire The First Eight. Hierin wordt door de casts, crews en regisseur zelf teruggeblikt op de eerste acht films die hij maakte.

Quentin Tarantino-films op Netflix

Het is een komen en gaan van aangekochte films op Netflix. Zo kon je een tijd geleden nog Pulp Fiction en Reservoir Dogs streamen, nu heb je de keuze uit vier andere toppers van de Amerikaanse regisseur.

1. Jackie Brown

Niet voor niets op nummer 1 in deze lijst. Samen met Pulp Fiction mijn favoriete Quentin Tarantino-film ooit. Heerlijke sfeer, fantastische soundtrack en een cast om je vingers bij af te likken. Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Michael Keaton en Robert De Niro zijn de sterren in deze klassieker. Stuk voor stuk briljante personages. Jackie Brown gaat over een geld smokkelende stewardess die betrapt wordt, mee moet werken aan een onderzoek en een sluw plan bedenkt om er met het geld vandoor te gaan. Na deze film plaats je The Delfonics in jouw favoriete playlist.

Jackie Brown is nu te zien op Netflix.

2. Inglourious Basterds

Met Inglourious Basterds gooide Quentin Tarantino alle gangbare regels van traditionele oorlogsfilms over hoop en liet hij zien dat het ook anders kan. Deze film was de doorbraak van Christoph Waltz, die een briljante en atypische jodenjager vertolkt. Verder gaan onder aanvoering van luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) Amerikaanse militairen op een snoeiharde nazi-jacht met een apotheose in een theater vol nazi’s. Ach, waarschijnlijk ken je het verhaal ook wel. Gewoon nog een keer kijken.

Inglourious Basterds is nu te zien op Netflix.

3. Django Unchained

Django Unchained, met wederom een briljant optreden van Christoph Waltz, gaat over de bevrijde slaaf Django, gespeeld door Jamie Foxx. Hij reist door Amerika, op zoek naar een sadistische plantage-eigenaar om zijn vrouw te bevrijden. Het n-woord valt 110 keer in deze film, en daar komt alleen Quentin Tarantino mee weg.

Django Unchained is nu te zien op Netflix.

4. The Hateful Eight

The Hateful Eight speelt zich af in 1877, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Het verhaal is verdeeld in zes hoofdstukken. Zonder veel actie hangt er wel een constante spanning in de lucht. Er zijn veel mensen die dit de minste Quentin Tarantino-film vinden, maar er schuilt toch echt wel veel genialiteit in. De conversaties doen het hem in deze mashup van een western, thriller en whodunnit. Daarnaast is het een prettige wederzien van acteurs uit eerdere films van de regisseur.

The Hateful Eight is nu te zien op Netflix.

Waar Quentin Tarantino zijn inspiratie vandaan heeft gehaald? Check hier zijn top 12 favoriete films ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.