Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

4 bubbels die beter bij oliebollen passen dan champagne

Oliebollen schransen, bubbels drinken en een paar pasjes dansen. Geen betere manier om met een oudejaarsavond vol vertier die goede voornemens nog even uit te stellen. Maar net als bier en wijn geven droge champagne en een zoete lekkernij venijn. Wat zijn dan wel de beste bubbels voor een vettige en prettige oliebol?

Vanwege de zoetheid van oliebollen en de zuurtegraad van droge champagnes, gaan de twee eindejaarstradities niet helemaal hand in hand. Gelukkig zijn er andere bubbels waarmee oliebollen wel gladjes langs de keel glijden.

Misschien hadden de journalisten van de oliebollensmaaktest van het Algemeen Dagblad al een glaasje te veel op bij hun beoordeling van het kraam hierboven. Of ze hadden gewoon de verkeerde champagne gedronken.

Betere bubbels bij oliebollen dan champagne

Dit zijn vier alternatieven voor champagne waarmee je tijdens oud en nieuw de oliebollen kan doorspoelen. We hebben voor bubbels gekozen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding die fles per fles in de Gall & Gall te vinden zijn.

1. Pere Ventura Collección Privada Cava Reserva Brut

Een glas cava is een stuk zoeter dan droge champagne en deze fles is een smakelijk voorbeeld. Als de Pere Ventura bovendien goed genoeg is als huiscava van het wereldvermaarde restaurant El Bulli, dan ook als bubbels voor bij onze oliebollen op oudejaarsavond.

champagne, alternatieven, oliebollen, oud en nieuw, oudejaarsavond
(Afbeelding: Albert Heijn)

Prijs: 10 euro per fles

2. Langlois Crémant de Loire brut

Een crémant van het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau. Een fruitige frisheid en een lange afdronk maken van deze mousserende wijn een ideaal alternatief voor champagne bij de oliebollen.

champagne, alternatieven, oliebollen, oud en nieuw, oudejaarsavond
(Afbeelding: Albert Heijn)

Prijs: 14 euro per fles

3. Domaine du Vieux Pigeonnier muscat de beaumes de venise

Deze dessertwijn uit Frankrijk is een hele mondvol en daarom uiterst geschikt als fles bubbels bij de oliebollen. Won tevens in 2011 de zilveren medaillewinnaar bij de internationaal gelauwerde Decanter Awards.

champagne, alternatieven, oliebollen, oud en nieuw, oudejaarsavond
(Afbeelding: Albert Heijn)

Prijs: 11 euro per fles

4. Bellini Cipriani

Niet zomaar een prosecco, maar eentje van het soort dat bijna gemaakt is om op oudejaarsavond samen met oliebollen door te slikken. Deze fles heerlijke bubbels is een ready-to-drink Bellini, een legendarische Venetiaanse cocktail gemaakt van gepureerde perzik en Prosecco Spumante. Voor deze gelegenheid lekkerder dan champagne, en vooral ook een stuk goedkoper.

champagne, alternatieven, oliebollen, oud en nieuw, oudejaarsavond
(Afbeelding: Albert Heijn)

Prijs: 12 euro per fles

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.