Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kromme rug recht maken met simpele 30 seconden-oefening

Wil je jouw kromme rug weer recht maken? Ofwel: wil je weer een representatieve houding tijdens het wandelen? Check deze simpele oefening van 30 seconden, getipt door een bekende chiropractor.

Er zijn veel mensen die krom lopen. Soms is dat aanleg, maar het kan ook gewoon een aangeleerde verkeerde houding zijn. En met de huidige smartphone-generatie is de laatstgenoemde groep drastisch gegroeid. Tijd om daar aan te werken, en chiropractor Alan Mandell claimt de oplossing te hebben.

Er zijn verschillende oefeningen voor een rechte rug. We stuitten zelf toevallig op deze simpele beweging. Inmiddels zijn we ermee begonnen, maar of het ook echt gaat helpen, kunnen we niet beoordelen. Loop je al recht, maar wil je gewoon een sterker achtergestalte? Check dan deze oefeningen voor een V-Shape.

‘Simpele oefening maakt rechte rug krom’

De oefening van Alan Mandell is in ieder geval simpel uit te voeren. Ga voor een deur of muur staan met je ellebogen ertegenaan en je handen in de nek. Reik zo hoog mogelijk met je ellebogen, laat je lichaam naar beneden zakken en leun naar voren. Je voelt die stretch in je middenrug en kunt je voeten meer naar achteren brengen. Kom naar beneden en daag jezelf uit, zonder het te forceren. Of beter gezegd: doe de onderstaande video na.

Dan krijgt de betreffende chiropractor van ons ook nog de prijs voor meest nutteloze opmerking van het jaar: ‘Draag schoenen of doe het op blote voeten’. Aan de andere kant: nu weten we wel dat je deze oefening voor een rechte rug niet op klompen moet doen. Hoe dan ook: Mandell raadt aan deze oefening gedurende 30 seconden drie keer per dag te doen. “Wordt je lichaam blij van”, belooft hij.

Check ook wat je aan lichamelijke klachten door thuiswerken kunt doen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.