Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 2 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze miljardairs hebben de meeste villa’s en huizen in bezit

Een sprookjesbos, een trampolinepark en een kartbaan. Niet op een cruiseschip, maar in één enkel huis. Dit zijn de miljardairs die het meeste vastgoed bezitten. Van Jeff Bezos tot Oprah Winfrey.

De duurste villa op de Amsterdamse vastgoedmarkt hoort ongetwijfeld ook thuis in het portfolio van superrijken. Maar of een van de twaalf Nederlandse miljardairs al een bod heeft gedaan, kunnen we niet bevestigen.

Miljardairs met meeste vastgoed

Financieel tijdschrift Forbes dook in de boekhouding van de rijkste mensen op de planeet met als doel te bepalen welke miljardair de meeste huizen bezit.

Een eervolle vermelding is er onder anderen voor Mark Zuckerberg. De Facebookbaas bezit wel gigantische lappen grond, maar voegde die samen tot drie mega-compounds; een complex van vijf eigendommen in Palo Alto, een landgoed van 1.500 hectare in Hawaï en twee villa’s naast elkaar aan Lake Tahoe.

Ook het toverbos, het trampolinepark en de klimmuur in het complex van Matt Ishbia, nieuwe eigenaar van de Phoenix Suns, wordt onder de aandacht gebracht. Maar deze verbleken allemaal bij het aantal eigendommen van de andere miljardairs met een neus voor vastgoed.

Larry Ellison

Vermogen: 114,9 miljard dollar

Aantal huizen: 24

Het vastgoedportfolio van Oracle-oprichter Larry Ellison bedraagt een totale waarde van ruim een miljard dollar. Pronkstuk is het Hawaïaanse eiland Lanai van 90.000 hectare: zijn officiële residentie.

Ken Griffin

Vermogen: 33,2 miljard dollar
Aantal huizen: 13

Ken Griffin bereikt de status van miljardair dankzij zijn hedgefonds Citadel LLC. Hij bezit voornamelijk huizen in Florida, waar hij een mega-complex aan het bouwen is van 450 miljoen dollar. Is tevens de eigenaar van het duurste huis ooit verkocht in de Verenigde Staten; een penthouse in New York met een toenmalig prijskaartje van 238 miljoen dollar. De miljardair heeft ook een woning in Londen ter waarde van 122 miljoen dollar, voorheen de residentie van Charles de Gaulle tijdens WOII.

Eric Schmidt

Vermogen: 21,1 miljard dollar
Aantal huizen: 13

De voormalige CEO van Google heeft een van de grootste onontwikkelde lappen grond in Los Angeles; een perceel van 120 hectare in Beverly Hills. Verder bezit de miljardair nog vier herenhuizen (waaronder dat van de Hilton-familie) en verschillende appartementen in New York.

Ron Burkle

Vermogen: 3 miljard dollar
Aantal huizen: 11

Ook een hegdefundmanager. Burkle bezit onder meer de controversiële Neverland Ranch van Michael Jackson en een privé-eiland in de staat Montana. Zijn appartement in Manhattan – met drie verdiepingen en een zwembad op het dak – figureerde als stulpje van Mr. Big in Sex and the City.

Oprah Winfrey

Vermogen: 2,5 miljard dollar

Aantal huizen: “minstens 10”

Haar landgoed genaamd “Promised Land” op een eigendom van 40 hectare is het kroonjuweel in het vastgoedportfolio van de talkshow-miljardair. Daarnaast kocht Oprah Winfrey recent ook een lap grond van 2.000 hectare op Maui, een van de eilanden van Hawaï.

Mike Bloomberg

Vermogen: 96,3 miljard dollar

Aantal huizen: 10

De voormalige burgemeester van New York en oprichter van Bloomberg kocht in 1983 voor een 3,5 miljoen dollar een herenhuis van vijf verdiepingen aan de poepchique Upper East Side. Tussen 2009 en 2022 breidde hij dit complex uit met de aankoop van het hele gebouw ernaast. En dat is slechts één van de vijf huizen van de miljardair in New York. Bezit ook vastgoed in Londen en Aspen, het elitaire skiresort.

Jeff Bezos

Vermogen: 155,9 miljard dollar

Aantal huizen: 9

Volgens Forbes is zijn interesse in vastgoed relatief nieuw. Toch behoort Jeff Bezos nu al bij de mensen die het meeste grond bezitten op deze aardbol. Daarbij een compound van de voormalige baas van Warner Bros., een landgoed op Hawaï en een voormalig textielmuseum in Washington DC van 2.700 vierkante meter dat nu dienst doet als zijn privéresidentie.

miljardair, vastgoed, jeff bezos, vastgoedportfolio
(Afbeelding: Google Street View)

Stan & Ann Walton Kroenke

Vermogen: 21,9 miljard dollar

Aantal huizen: 9

Ann Walton is een van de erfgenamen van Walmart, dat niet toevallig zelf in de vastgoedbusiness is gestapt. Het miljardairskoppel kocht in 2018 het Beverly Hills-landgoed van David en Victoria Beckham en betaalden in 2016 maar liefst drie kwart miljard voor een ranch in Texas.

Russ Weiner

Vermogen: 4,6 miljard dollar

Aantal huizen: 8

De oprichter van Rockstar Energy Drinks bezit lappen grond over de hele Verenigde Staten; van herenhuizen in L.A. tot het duurste eigendom in Utah en villa’s in Florida.

Dagmar Dolby

Vermogen: 5,2 miljard dollar

Aantal huizen: 8

Echtgenote van de overleden oprichter van Dolby. De Duitse miljardair heeft volgens Forbes een vastgoedportfolio ter waarde van 90 miljoen dollar, waaronder vijf eigendommen in San Francisco en twee villa’s aan Lake Tahoe.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.