Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Manners Makelaar: vier pareltjes van huizen op Funda

Manners Makelaar is terug! We tippen vier pareltjes van huizen op Funda. Van een villa met privébioscoop tot een drijvend walhalla voor watersportliefhebbers.

De huizenmarkt is anno 2022 nog altijd zeer oververhit. Sure, recentelijk zijn de huizenprijzen ietwat gaan dalen, maar na jaren aan stijgingen zet dat nog niet echt zoden aan de dijk.

Funda-pareltjes: droomhuizen

Gelukkig hebben we Funda nog. Je vergapen aan de huizen van een ander kost geen geld. Fantaseren over waar je ooit kunt gaan wonen en de opmerkelijke interieurkeuzes van anderen bewonderen is een uiterst vermakelijke hobby. De bezoekerscijfers van Funda zeggen genoeg: we checken met zijn allen massaal nieuwe huizen die te koop komen.

Waarschijnlijk check je dan huizen in de buurt, binnen een segment dat bij je financiële (toekomst)plaatje past. In Manners Makelaar laten we de portemonnee thuis liggen en dromen we grootser. We vissen vier pareltjes uit de Funda-vijver, droomhuizen die absoluut de moeite waard zijn om eens binnen te gaan bekijken. Digitaal, uiteraard. Klik ze!

Is het als starter nog mogelijk een huis te kopen? 4 tips

Luxe boerderij in de stad

Woonoppervlakte, groen én dichtbij de stad: deze woonboerderij vinkt ze alle drie af. Net buiten het centrum van Utrecht vind je deze gerenoveerde ‘hallenhuisboerderij’ mét een gastverblijf. Het zeer groene perceel van 4700 vierkante meter is omringd door water, waardoor je privacy is gegarandeerd. Je loopt zo het natuurgebied Zuilen in, of je kunt gaan watersporten op de Loosdrechtse Plassen. Paar minuutjes fietsen en je staat midden in het centrum van Utrecht. En dan hebben we het nog niet eens over de smaakvolle moderne inrichting gehad!

🏠Klik hier voor alle foto’s op Funda

Manners Makelaar Funda finds huizen
(Afbeelding: Funda)

Drijvende watervilla

Over watersport gesproken: in het Nijmeegse Lent kun je vrijstaand wonen op het water. Dan hebben we het over deze bijzondere drijvende watervilla. Een warmtepomp, zonnepanelen op het dak en uitstekende isolatie leveren energielabel A++ op. Na een duik vanaf je eigen terras kun je bijkomen in de sauna in één van de slaapkamers. ‘S avonds kom je tot rust terwijl je vanuit je (nu nog) kale woonkamer over de Lentse Plas uitkijkt.

🏠Klik hier voor alle foto’s op Funda

Manners Makelaar Funda finds huizen
🏡 (Afbeelding: Funda)

Internationale klasse met privébioscoop

Het kan altijd nog luxueuzer, nog duurder. Daarvoor ben je aan het juiste adres in Noord-Brabant, in Uden. Daar vind je deze villa met maar liefst 1500 vierkante meter aan woonoppervlakte. De architectuur heeft een on-Nederlands luxe uitstraling. Of, zoals de beschrijving op Funda het omschrijft: “Hier vindt u internationale allure, want panden als deze vindt u doorgaans alleen aan de Cote d’Azur of bijvoorbeeld in Miami.” We geven ze geen ongelijk! Helaas is het aantal beschikbare foto’s wegens privacyredenen beperkt, maar het zwembad, luxe woonkeuken en privébioscoop zijn al genoeg om van te watertanden.

🏠Klik hier voor alle foto’s op Funda

Manners Makelaar Funda finds huizen
🏡 (Afbeelding: Funda)

Alle ruimte in Friesland

Locatie, locatie, locatie. Wat krijg je bijvoorbeeld als je qua budget onder de miljoen duikt en bijvoorbeeld naar Friesland vertrekt? Daar vind je in het dorpje Menaam, 2600 inwoners, dit prachtige historische herenhuis uit 1870. Met 3140 vierkante meter aan eigen grond kom je geen kip tegen, al is er alle ruimte om kippen te houden, en loop je zo naar het water. Waar uiteraard je bootje klaar ligt. Het huis zelf zit tjokvol karakteristieke, houten details en er is genoeg ruimte voor een riante werkkamer, gastenverblijf of een B&B-tje. Mooie bonus: het geheel heeft ondanks het bouwjaar energielabel C. De maar liefst 56 zonnepanelen spelen daar ongetwijfeld een rol in.

🏠Klik hier voor alle foto’s op Funda

Manners Makelaar Funda finds huizen
🏡 (Afbeelding: Funda)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.