Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

7 simpele brunch-recepten voor Pasen die bijna niet kunnen mislukken

Scones, zelfgemaakte croissants, toast: het paasweekend komt eraan, en dat betekent natuurlijk brunchen. Een heerlijke maaltijd waarbij je zoete gerechten met hartice recepten wilt combineren. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We hebben zeven heerlijke en vooral makkelijke recepten van onze collega’s van Culy.nl voor je op een rijtje gezet.

Brunch-recepten waarmee iedereen uit de voeten kan. Recepten waarmee je indruk kan maken op je geliefde/moeder/hond, ook als het geen Pasen is.

7 recepten voor brunch-menu

We beginnen met een aantal hartige recepten, en eindigen met de zoete. Precies zoals je waarschijnlijk vroeger aan tafel te horen kreeg tijdens de lunch wanneer je beleg moest kiezen. Nostalgisch!

1. Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges

Is het al bijna Pasen? De kans is groot dat je dit makkelijke recept ook na komend weekend in gaat zetten. Een vast nummertje in je keuken-repertoire. Bladerdeegtaartjes zijn makkelijk om te maken, niet al te ongezond en makkelijk om te toveren tot een vegetarische versie. Vervang dan de ham door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes. Tevens kun je er zelf op los experimenteren, want bladerdeegtaartjes zijn een genre an sich. Ook handig: je kunt deze bladerteegtaartjes ruim van te voren al maken en op de ochtend zelf afbakken. Scheelt weer qua wekker zetten.

> Naar recept: Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

2. Tomatenomelet met za’atar en labneh

Bij een paasbrunch hoort natuurlijk een eitje. Zonder al te veel extra moeite kun je de klassieke omelet echter net wat bijzonderder maken. Met een Oosters tintje zelfs, dankzij het onderstaande recept. Ook ideaal voor tijdens het thuiswerken, want dit gerecht vult ook genoeg voor de lunch, en is zo bereid.

> Naar recept: tomatenomelet met za’atar en labneh

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

3. Crostini met doperwten, feta & munt-hummus

In plaats van normale toast gaan wij dit paasweekend voor crostini’s. Een hippe naam voor een geroosterd sneetje brood. Je zulf het zelf waarschijnlijk al kennen, maar dan gewoon als toastje. De naam maakt ook niet uit, het gaat erom dat dit recept verdraaid smaakvol is en fantastisch makkelijk. Feta, doperwten en munt is waarschijnlijk niet direct een combinatie waar je zelf op zou komen, maar laat je verrassen en je wil niet meer terug. Ben je niet zo van de feta? Check dan ook deze variant met ricotta, tomaat en basilicum.

> Naar recept: Crostini met doperwten, feta & munt-hummus

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

4. Zoet-hartige bacon scones met knapperig spek & maple syrup

Zelfgemaakte scones met siroop, pas op of je zit na dit gerecht al helemaal vol. Je kunt er namelijk van blijven eten, mede dankzij de knapperige stukjes spek. Het toffe aan dit makkelijke recept is dat de resulterende scones niet zo droog zijn, iets wat helaas vaak wel geldt voor de scones die je hier en daar kunt kopen.

> Naar recept: Zoet-hartige bacon scones met knapperig spek & maple syrup

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

5. Havermoutkoekjes met pecan en kokos

We hebben voor de veganisten ook een veganistisch recept klaar staan. Havermoutkoekjes zijn ideaal voor het weekend, want je kunt er in één keer een hele lading maken. Of bewaar er een aantal en je hebt een snack voor tijdens het (thuis)werken. Een blijvertje!

> Naar recept: Havermoutkoekjes met pecan en kokos

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

6. Paasbreekbrood met kaneel-amandelspijs

De supermarkten liggen er vol mee, maar het lekkerste paasbreekbrood maak je zelf. Dat klinkt meteen als gedoe, maar het is verrassend makkelijk!

> Naar recept: Paasbreekbrood met kaneel-amandelspijs

makkelijke brunch recepten pasen
🍽 (Afbeelding: Culy)

7. Yoghurttaart zonder bodem

We sluiten af met een heuse taart, en hoe! Deze yoghurttaart doet denken aan een cheesecake, maar laat de bodem achterwege. De muntsuiker maakt het frisse geheel helemaal af.

> Naar recept: Yoghurttaart zonder bodem

Zalig brunch-menu: 7 gerechten voor een heerlijke ochtend/middag
🍽 (Afbeelding: Culy)

Manners Menu: 7 simpele recepten die niet kunnen mislukken

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.