Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit spotgoedkope Birkenstock-alternatief kost 6,1 procent van de prijs

Je haat ze of houdt van ze: Birkenstock-sandalen. En die laatste groep is groter dan de eerste. Mocht je er nog ambivalent in staan, dan zijn deze spotgoedkope alternatieven van Lidl een goed probeersel. Gespot in de nieuwe folder.

Birkenstock-sandalen waren al populair, maar ze zijn sinds de film Barbie echt niet meer aan te slepen. Het stokoude Duitse bedrijf maakte daardoor zelfs een reuzensprong op de beurs.

Alternatief van de Birkenstock Arizona in Lidl-folder

De suède sandalen waarmee Lidl adverteert in de folder, voor zowel mannen als vrouwen, zijn nagenoeg een letterlijke kopie van de Birkenstock Arizona ter waarde van 130 euro. Uiteraard gemaakt van minder hoogwaardige materialen, maar een leek ziet het verschil niet.

lidl birkenstock spotgoedkope sandalen folder week 15 2024 mannen vrouwen
Sandalen zijn op allerlei manieren te stylen (Afbeelding: Birkenstock)

Hoe oubollig sandalen ook klinken, met de wijdere broeken van tegenwoordig zijn ze goed te stylen. En zoals je ziet, doen ze het ook goed onder de wat minder wijde jurkjes. Maar daarvoor hoef je dus niet per se bij Birkenstock te shoppen. Vanaf zaterdag 13 april liggen ze gewoon tussen de Freeway Cola en chocoladetoffees in de schappen bij Lidl.

Spotgoedkope en best stijlvolle sandalen bij Lidl

Tegenover de 130 euro van Birkenstock Arizona staat de 8,99 euro van Lidl. Dat betekent 6,1 procent van de originele prijs van de sandalen, die overduidelijk ter inspiratie hebben gediend.

lidl birkenstock spotgoedkope sandalen folder week 15 2024
(Afbeelding: Lidl)

Zoals vermeld in de folder ligt dit spotgoedkope Birkenstock-alternatief vanaf zaterdag 13 april in de schappen bij Lidl. Je kunt graaiend op zoek naar je maat en favoriete kleur in de winkel, maar ze gaan ook online in de verkoop.

Toch liever de Sylvie Meis-collectie bij Aldi?

Naast wijde broeken en strakke jurkjes zijn Birkenstock-sandalen ook prima te combineren met lingerie en bikini’s, om maar een bruggetje te maken van Lidl naar Aldi. Check de bikini- en lingeriecollecties van Sylvie Meis bij Aldi, waardoor de Nederlandse presentatrice in onze achting is gestegen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.