Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 12 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

In 14 dagen de torso van Hercules voor Thor: ‘Héél veel push-ups’

Brett Goldstein, acteur in onder andere Ted Lasso (en medeproducer, overigens) moest voor zijn cameo als Hercules in Thor: Love and Thunder in twee weken afgetraind zijn. Een pittige taak, zo bleek. Mocht je het ook willen doen: bereid je voor op héél veel push-ups.

De rol van Goldstein was niet groot (blijf plakken na de credits), en dus houden we spoilers even voor ons. Maar het feit dat Goldstein fysiek moest groeien voor zijn verschijning als Hercules, staat buiten kijf.

Onmogelijk schema voor het lichaam van Hercules

Op het moment dat Disney belde, had Goldstein geen idee wat het bedrijf van hem wilde. “Jij wordt Hercules”, werd hem verteld. “Serieus? ”, reageerde Goldstein aan de telefoon. “Are you f*cking with me?”, aldus de Brit in een interview met The Playlist.

thor brett goldstein thor ted lasso
Brett was sowieso al een (lief) beest in Ted Lasso (Afbeelding: Apple)

Goldstein zag het als een buitenkans om in een Marvel-film langs te komen. De enige kink in de kabel was het filmschema. “Ik vroeg aan regisseur Taika Waititi wanneer de film geschoten zou worden. De opnames bleken binnen twee weken te zijn. Ik hoef dan niet zo groot als Thor zelf te zijn, toch? Ik ben een dunne comedian vergeleken met Chris Hemsworth.”

400 push-ups per dag

Maar Goldstein was fanatiek voor de kleine cameo als Hercules aan het einde van de film. “Ik deed 400 push-ups op één dag. Ik was helemaal fit en stond op exploderen. Ik kon niets meer doen in één dag tijd.”

De training van Chris Hemsworth voor Thor

Het is niet verwonderlijk dat Goldstein ietwat nerveus werd voor de rol als Hercules en de training daarvoor. Acteur Chris Hemsworth trainde maanden voor Thor: Love and Thunder om er als een god uit te zien.

In de podcast-aflevering Chris Hemsworth’s trainer on smashing fitness goals van Healthy-ish spreekt de host van de podcast met Joseph Sakoda, de personal trainer die beter bekend staat als Da Rulk. Hij heeft onder anderen Chris Hemsworth onder zijn vleugels.

Personal trainer deelt trainingslessen

Chris Hemsworth had als Thor in The Avengers en andere MCU-films al een behoorlijke torso. Toch heeft hij samen met Da Rulk het voor elkaar weten te krijgen om voor Thor: Love and Thunder een nog sterkere versie van zichzelf en het filmpersonage neer te zetten, zo deelde hij laatst nog op Instagram.

Mocht eruit willen zien als Hercules of Thor himself, dan raden we je een paar tips aan namens Da Rulk.

Zoveel push-ups moet je kunnen als marinier

Kom je een aardig eind op weg met je push-ups? Check dan of je vaak genoeg kan opdrukken om Korps Marinier te worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.