Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Jack Daniel’s is een met whisky gelakte motor

Motorfabrikant Indian Motorcycle en Jack Daniel’s slaan de handen ineen om een speciale motor te creëeren. Deze gelimiteerde tweewieler is een wel heel opmerkelijke toevoeging van het whiskymerk. De motor bestaat voor een klein deel uit whisky, te weten dat er Old No. 7 door de lak zit gemixt.

Hoewel vooral de marketingteams in hun handen zullen wrijven met deze samenwerking, wordt die ook door de consument gewaardeerd. Het is namelijk al de zevende keer dat Indian Motorcycles en Jack Daniel’s op deze manier ‘Amerikaans vakmanschap vieren’.

USP’s van de Jack Daniel’s motor

De memo don’t drink and drive hebben de bedenkers van deze samenwerking blijkbaar even gemist. Buiten dat is het een bijzondere collaboratie, want wat kan een whiskymerk als Jack Daniel’s als toegevoegde waarde bieden bij het maken van een motor? Aan alleen een motorfabrikant heb je genoeg, zou je denken. Voor Indian Motorcycles en Jack Daniel’s zaak om enkele unique selling points te creëren.

In de basis is de motor namelijk een Indian Chief Bobber Dark Horse, in de Verenigde Staten te koop vanaf 19.500 dollar (in Nederland vanaf 25.190 euro). Deze gelimiteerde versie begint bij 24.500 dollar en heet de Jack Daniel’s Limited Edition Indian Chief Bobber Dark Horse. Catchy.

Jack Daniel's Indian Motorcycles motor
(Afbeelding: Indian Motorcycles)

De custom motor heeft, net als de standaard Chief Bobber Dark Horse, een 1.900cc V-twin. Dit grote luchtgekoelde motorblok levert maar liefst 162 Nm koppel. Vrij veel voor een motorfiets. Ideaal dus om laagtoerig mee te cruisen.

Met whisky gelakt

Maar als dat allemaal hetzelfde is, waar betaal je die extra 5.000 dollar voor dan? Allereerst wordt elke Jack Daniel’s-motor met de hand geschilderd. Dat is niet alles, aan de unieke Super Graphite Metallic-lak is de bekende Old No. 7-whisky toegevoegd. Je moet als koper wel whiskyliefhebber zijn, want het Jack Daniel’s-Logo komt overal op de motor terug.

5 bizarre regels waar Ferrari-eigenaren zich aan moeten houden

Uiteraard betaal je niet enkel voor een rijdend reclamebord. Op de motorfiets zit een adaptieve ledkoplamp, een speciaal windscherm en een eenpersoonszadel. Daarnaast zijn de velgen voorzien van een witte laklaag. Vanaf 14 maart zijn de 177 exemplaren te bestellen. Meer specificaties vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.