Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Israëlische actrice verovert Netflix met dé hitserie van nu

Netflix heeft een nieuwe hitserie in de gelederen. Bodies, met de Israëlische actrice Shira Haas in de hoofdrol, is wereldwijd de best bekeken serie van dit moment.

De doorgewinterde seriekijker kent Shira Haas als ‘Esty’ in de serie Unorthodox, waarin je een grimmig kijkje krijgt in de keuken van het ultra-orthodoxe jodendom. Die serie, tevens te zien op Netflix, is een absolute aanrader. En voor Bodies, een serie die ook weer gedragen wordt door de Israëlische actrice, geldt hetzelfde.

Bodies op Netflix

Bodies is een Britse misdaadthrillerserie, geschreven en gemaakt voor Netflix door Paul Tomalin. De serie is gebaseerd op de gelijknamige comic van DC Vertigo.

Vier detectives. Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd. Dat is kort gezegd het plot. Shira Haas speelt DC Iris Maplewood, een van de tijdreizende rechercheurs.

Gemengde reacties

De Netflix-serie bestaat uit acht afleveringen en is op 19 oktober 2023 in première gegaan. Sedertdien is Bodies dé hitserie van de streamingdienst. Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is de crime-thriller al een aantal dagen op rij de best bekeken serie wereldwijd.

Bodies, netflix, israëlische actrice, shira haas, serie
Shira Haas als DC Iris Maplewood (Afbeelding: Netflix)

Hoge kijkcijfers dus, maar wat zeggen de critici? Welnu, op Rotten Tomatoes scoort Bodies 75% onder professionele recensenten en 72% onder het klootjesvolk. Vooral de recensenten lijken verdeeld in twee kampen. “Zelfs een getalenteerde cast onder leiding van de Israëlische actrice Shira Haas kan niet veel doen met een script vol clichés. Bodies mist vitale, uitgewerkte karakters”, bromt Dan Einav van Financial Times. Een positiever gemutste Rebecca Nicholson (geen familie van Jack) van The Guardian: “Toen de eerste aflevering tot een explosief einde kwam, begon ik meteen aan de volgende. En de volgende, en de volgende, en de volgende.”

Oordeel zelf: de serie Bodies is nu te streamen via Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.