Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 25 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

7 grote Hollywood-acteurs en hun vergeten kleine rollen

Bijna alle illustere carrières van de grote Hollywood-sterren begonnen ooit pril en onzeker. Een reclamespotje hier, een afgeruimde tafel daar; vechtend om kleine kruimels namen ze elke strohalm van de film-industrie dankbaar aan. Dit zijn zeven wereldberoemde acteurs die je nooit hebt herkend in onbeduidende rollen.

Soms lijken de grootste sterren al eeuwenlang te fonkelen aan de Hollywood-hemel. En ook al komt de naam zonder twijfel veel voor, lang niet iedereen heet Will Smith. Sommige acteurs hebben jaren moeten zwoegen op de achtergrond, alvorens een rol te scoren waarmee hun carrière gelanceerd werd.

Grote Hollywood-acteurs in kleine rollen

Op het vakkundig samengesteld lijstje staan vier schijnbaar tijdloze toppers, vergezeld door drie Hollywood-acteurs die sinds een paar jaar niet weg te slaan zijn van het scherm. Reclames tellen niet mee, alleen het echte werk zoals films en series halen de selectie.

Johnny Depp – Platoon (1986)

hollywood, johnny depp, platoon
(Afbeelding: Orion Pictures)

Helaas werden nagenoeg al zijn betekenisvolle scènes met Willem Dafoe door Oliver Stone geschrapt. Als Private Lerner verschijnt de jonge Johhny Depp wel af en toe op de achtergrond van het Vietnam-epos Platoon.

Brad Pitt – Dallas (1987-88)

Hollywood, dallas, brad pitt
(Afbeelding: Lorimar Productions)

Nog voor zijn bescheiden doorbraak in Thelma & Louise, had Brad Pitt al een kleine rol als Randy in vier afleveringen van Dallas. De soap was een van de meest populaire series uit de jaren 80, maar geen hond die de wereldster toen kende.

Joaquin Phoenix – Parenthood (1989)

hollywood, keanu reeves, joaquin
(Afbeelding: Universal)

Toen de broer van de betreurde River nog als Leaf Phoenix door het leven ging, toonde hij zijn talent al in Parenthood met comedy-legende Steve Martin. Wie er nog meer in meespeelt? Een jonge Keanu Reeves die zijn Hollywood-maatje hier in een greep houdt.

Pedro Pascal – Buffy The Vampire Slayer (1999)

Pedro Pascal is een duizendpoot. Wat uitmondde in de hoofdrol van Narcos, The Mandalorian en The Last of Us, begon ooit bij één aflevering als teen crush van Buffy The Vampire Slayer.

Tom Hardy – Band of Brothers (2001)

(Afbeelding: HBO Max)

We gaan terug naar het slagveld. De eerste keer dat de wereld een glimp kon opvangen van Tom Hardy was dankzij zijn blote bips, tijdens een scène van de legendarische serie Band of Brothers.

Adam Driver – Lincoln (2012)

Als Kylo-Ren in de recentste Star Wars-trilogie en met hoofdrollen in The Last Duel, House of Gucci en Marriage Story heeft hij de Hollywood-top meermaals beklommen. Maar had je de acteur ook herkend naast toenmalig Oscar-winnaar Daniel Day-Lewis? Niet erg, alle scènes van Adam Driver in Lincoln samengeteld komen uit op minder dan anderhalve minuut schermtijd.

Timothée Chalamet – Homeland (2012)

hollywood, timothee chalamet, homeland
(Afbeelding: Showtime)

Je kon de lokken van het huidige godenkind van Hollywood en Apple al meer dan tien jaar geleden bewonderen. In Homeland speelde Timothée Chalamet het verwende vriendje van de dochter van teruggekeerde soldaat Nicholas Brody.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.