Noah Korevaar
Noah Korevaar Formule 1 5 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste F1-livestreams in 2024

Gaat Max Verstappen in 2024 opnieuw de titel pakken? Het Formule 1-spektakel is in ieder geval weer losgebarsten en de Nederlander staat nog altijd op nummer 1 in het klassement. Dit weekend de Grand Prix van Groot-Brittannië op het legendarische circuit Silverstone. Maar waar vind je F1-streams als je geen Viaplay of F1 TV Pro hebt? In dit artikel leggen we uit hoe je (gratis) Formule 1 livestreams kunt kijken.

Veiligste tip: officiële F1-livestreams van buitenlandse zenders via een VPN-abonnement.

De afgelopen drie jaren waren een genot voor Nederlandse Formule 1-fans. Zoveel spanning als in het 2021-seizoen hebben we niet meer ervaren en na de eerste tests lijkt het ook dit jaar geen nagelbijtfestijn te worden. Na vorig jaar afscheid te hebben genomen van Nyck de Vries, blijft Max Verstappen over als enige Nederlander in de koningsklasse van de motorsport.

Viaplay of F1 TV Pro?

Viaplay heeft sinds 2022 de uitzendrechten op de Formule 1. Ook dit jaar kun je het Nederlandse en Oostenrijkse volkslied weer horen bij de videodienst. Je kunt nu zelfs met flinke korting een abonnement afsluiten bij Viaplay, waar je een gratis toegang krijgt tot F1 TV Pro.

Je kunt uiteraard ook nog direct bij F1 TV Pro aankloppen, als de bijkomende extra’s van Viaplay je niks deren. Helaas is deze manier van Formule 1 kijken recent wel een klap duurder geworden.

Wel krijg je daarbij commentaar in verschillende talen, kan je switchen tussen onboard camera’s en kan je ook races kijken van de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Super Cup.

Viaplay en F1 TV Pro werken samen

Bovendien is dit nog altijd een goedkoper alternatief voor Viaplay, en daarom is F1 TV Pro erg populair. Om die reden is Viaplay nu de samenwerking aangegaan met zijn grootste concurrent. If you can’t beat them, join them, zal de gedachte zijn geweest.

Grand Prix van Zandvoort gratis bij NOS

Voor de Formula 1 Dutch Grand Prix 2024 in Zandvoort hoef je geen abonnement te hebben en ook niet moeilijk te doen met korrelige streams. Dit spektakel wordt net als vorig jaar weer gratis en voor niets uitgezonden op de NOS.

F1-streams via een VPN: in welke landen kijk je gratis Formule 1?

Er zijn een paar goede gratis Formule 1-livestreams die je alleen via een VPN kunt bekijken. Een overzicht van de landen waar je gratis Formule 1 kijkt.

  • RTBF Auvio (België)
  • Servus TV (Oostenrijk)
  • ORF (Oostenrijk)
  • RTL Lu (Luxemburg)
  • Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

Waar kijk je de Formule 1 in België?

Een veelgestelde vraag, en niet geheel onterecht. In België kun je namelijk ook gratis de F1-kwalificaties en races streamen, zij het met Frans commentaar. Check RTBF Auvio. Ook hiervoor heb je een VPN voor nodig. 

F1-streams: waar kun je Formule 1 gratis kijken zonder VPN?

Geen Viaplay, VPN of ander abonnement? Dan kom je in het grijze gebied van livestreams. Dat zijn gratis online uitzendingen van Formule 1-races, vaak illegaal door de streamer opgenomen. De kwaliteit ligt met 480p tot 720p iets lager dan dat je gewend bent, maar het is zeker goed te doen.

De FIA doet er alles aan om die F1 streams zo snel mogelijk offline te halen, dus het kan zomaar zijn dat je halverwege de Grand Prix opeens alsnog moet wisselen. Mits je daar vrede mee hebt, zijn streams een prima alternatief. Dit zijn de beste bronnen voor gratis livestreams. We linken door naar de websites, die legaal zijn. De streams zelf zijn officieel natuurlijk niet legaal.

Stream2Watch

Nog altijd is Streams2Watch onze favoriet, want je krijgt altijd goede kwaliteit. Naast gratis F1-streams vind je hier ook zo’n beetje alle andere sporten. De link verandert nogal eens. Mocht de link niet werken, dan tik je gewoon Stream2Watch in op Google.

Klik hier om te beginnen met kijken

CricHD

De kwaliteit ligt op CricHD vrij hoog, maar de website ligt er wel af en toe uit. Mooie bonus: je kunt naast de prestaties van Max Verstappen ook prima voetbal kijken via deze site.

Klik hier om te beginnen met kijken

Hesgoal

Ook via Hesgoal vind je gratis F1-streams. Deze website met een regelmatig wisselende url heeft wisselende reviews.

Reddit Formula 1 Streams

Prima overzicht met (gratis) live streams.

Klik hier om te beginnen met kijken

Nog meer livestream-opties

Werken de bovenstaande links niet, of valt de kwaliteit tegen? We zetten nog wat populaire sites voor je op een rijtje:

🌍 Bekijk hier het volledige up-to-date overzicht van de beste manieren om online Formule 1 te kijken in het buitenland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.