Tessa Ham
Tessa Ham Banen & Salaris 26 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

5 creatieve beroepen die ook nog eens goed betalen

Creatieve mensen, dat zijn toch van die flierefluiters die geld minder belangrijk vinden? Als creatieveling zijnde weet je natuurlijk dat daar niets van waar is. Op zoek naar goedbetaalde creatieve beroepen? We zetten er vijf op een rij.

Ook als je creatief bent, weet je dat geld nou eenmaal een middel is om comfortabel te leven. Toch vind je het belangrijk om een baan te vinden waar je je creatieve ei in kwijt kunt.

Hoewel je als kunstenaar in theorie ook een hoop geld kunt verdienen, moet je daarvoor wel erg succesvol zijn. Gelukkig zijn er ook veel andere beroepen die op het eerste gezicht niet echt creatief lijken, maar waar je wel degelijk je creativiteit in kwijt kunt.

5 goedbetaalde creatieve beroepen

In dit artikel bespreken we dus beroepen die wat minder voor de hand liggen en die ook nog eens goed betalen. Voor de salarisidentificatie hebben we één bron aangehouden, namelijk Indeed.

1. Software developer

Gemiddeld bruto maandsalaris: 3.616 euro

Iedereen die ervaring met code heeft, weet hoe creatief het vak eigenlijk is. Een feit waar buitenstaanders niet altijd van op de hoogte zijn. Ben je op zoek naar een creatief beroep en dacht je dat de tech-sector eigenlijk helemaal niets voor jou is? Dan is het goed om hier nog eens over na te denken.

Een andere grote misvatting over coderen is dat je een echte bèta moet zijn of goed moet kunnen rekenen. Code is eigenlijk gewoon een taal.

2. Business Development Manager

Gemiddeld bruto maandsalaris: 4.013 euro

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van meer inkomstenstromen bij een bedrijf. Je identificeert nieuwe markten om in te verkopen en ontmoet veel bestaande en potentiële klanten en partners. Je bent ook veel bezig met brainstormen over hoe je klanten kunt overtuigen van jouw project.

Creativiteit is enorm handig in deze functie. Niet alleen om mensen te overtuigen bij deals, maar ook bij het bedenken van nieuwe strategieën intern.

3. PR Manager

Gemiddeld bruto maandsalaris: 3.553 euro

Als je op zoek bent naar een creatief beroep en leuk kunt schrijven, denk je misschien al gauw aan een baan als redacteur of copywriter. Een andere optie is PR Manager. Je schrijft veel (denk aan persberichten en uitnodigingen), maar bent ook veel bezig met brainstormen, social media en het plannen van merkactivaties en events. Een veelzijdige baan dus, waarbij je bij elk aspect jouw creativiteit perfect kunt inzetten.

4. Product Designer

Gemiddeld bruto maandsalaris: 3.335 euro

Productontwerp kan op van alles van toepassing zijn, van het ontwerpen van verpakkingen, meubels en speelgoed tot digitale producten. Dit creatieve beroep is op je lijf geschreven als je goed bent in tekenen. Omdat je moet samenwerken met ingenieurs, verkopers en marketeers bedenk je creatieve oplossingen die met elk vlak rekening houden (inclusief budget!).

Het spreekt voor zich, maar bovenstaand maandsalaris is een gemiddelde van mensen die hun salaris hebben doorgegeven bij Indeed. Hoeveel je precies verdient, hangt als Product Designer erg af van het type bedrijf waar je voor werkt. Zo ligt het salaris bij Swapfiets op 6.654 euro per maand…

5. UX Designer

Gemiddeld bruto maandsalaris: 3.563 euro

UX Designer ligt een beetje in hetzelfde straatje als de Product Designer. Bij dit creatieve beroep houd je je bezig met het ontwerpen van een aangename gebruikerservaring, vaak op het gebied van websites, software programma’s, apps en games. Wat je precies doet, verschilt erg per bedrijf.

Waar je ook terecht komt, je zal het leuk moeten vinden om problemen op te lossen. En je moet constant verlangen dat dingen beter werken. Een flinke dosis creativiteit is hierbij wel zo handig.

The Muse

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.