Martyn de Jong
Martyn de Jong Kleding 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Nooit meer gele vlekken in de oksels van je witte shirt

Als je een smetteloze indruk wilt maken, moet jouw witte overhemd/shirt wel écht kraakwit zijn. Vaak is het overhemd zelf nog hagelwit, alleen merk je dat de oksels niet meer zo fresh zijn als de rest. Helaas zul je dit er vaak niet uit kunnen wassen, maar met deze tips lukt het wel.

Tip 1: Vaatwastabletten

Was jouw shirt zoals je normaal zou doen maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Deze kan gewoon rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen grotendeels verdwijnen of verminderen. Vaatwastabletten zijn namelijk beter in het verwijderen van vet en vettige substanties, waaronder de substanties die je lichaam produceert.

Tip 2: Bleek

Als je meer hardnekkige vlekken hebt, zal een vaatwastablet soms niet goed genoeg zijn. In dat geval is bleek één van de sterkste remedies. Gooi bleek nooit zomaar in je wasmachine, maar vul een emmertje met warm water en een scheutje bleek. Laat het kledingstuk een nachtje weken, spoel het shirt vervolgens uit en stop ‘m daarna bij je witte was. Als het shirt vervolgens nog niet brandschoon is, dan was het shirt überhaupt wel al klaar voor de prullenbak.

Tip 3: Natuurazijn

Tot slot nog een echte tip uit den ouden doosch: azijn. Dit spul is de ware zweetplekkenkiller. Het enige wat je hoeft te doen is een emmertje met warm water te vullen en hier een behoorlijke hoeveelheid azijn aan toe te voegen. Laat jouw kleding hier een paar uur in trekken en draai vervolgens een normaal wasje. Dit spul is – in tegenstelling tot bleek – dus ook geschikt voor kleding met opdruk en/of andere kleuren. Zo kun je er weer een jaartje tegenaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.