Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Expeditie Robinson-kijkers furieus: ‘Wat was dit voor finale?’

Expeditie Robinson 2021 zit erop en het was volgens veel kijkers een uitgemolken seizoen. De finale is wat hen betreft exemplarisch.

Een korte samenvatting: van de 90 minuten werd er 75 minuten gepraat en gerekt. Het leek de Spaanse voetbalploeg Getafe wel.

Finale Expeditie Robinson: ‘Rekken, rekken, rekken’

Na heel veel studiogesprekken en een spelletje op blokjes en een glad vlak werd bekend dat Robbert Rodenburg de winnaar is. En klaar, einde seizoen. Kijkers waren er niet over te spreken en overspoelden social media met hun gefundeerde kritiek. Een compilatie.

Mocht je het afgelopen seizoen van Expeditie Robinson gemist hebben: het was een seizoen met oud-deelnemers. Robbert Rodenburg (23) is dus de uiteindelijke winnaar. “Ik had één afspraak met mezelf: ik geef niet op”, zegt de presentator daarover. Hij won in de finale van actrice Anouk Maas, zangeres Do en actrice Britte Lagcher.

“Natuurlijk wil je winnen”, aldus de kersverse Expeditie Robinson-winnaar. Maar toch was hij naar eigen zeggen vaak niet eens zo bezig met winnen. Vlak voor de finale van Expeditie Robinson zei Rodenburg nog tegen zijn medefinalisten: we mogen trots zijn dat we in de finale zitten. “Daar was ik al zo blij mee. Maar als je dan ook nog wint, dan denk je: holy shit, wat vet.”

Kritisch publiek

Een paar weken geleden waren kijkers van Expeditie Robinson 2021 ook al behoorlijk van streek. Dat had te maken met het ‘smerige spelletje‘ van Anouk Maas, die nu in de finale dus heeft verloren. Zo is er toch nog goed nieuws voor de Twitterende kijkers.

De uitzendingen van het afgelopen seizoen, gepresenteerd door Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver, kregen steevast meer dan een miljoen kijkers. Het programma is al sinds het jaar 2000 op de Nederlandse televisie te zien. Dit was een bijzonder seizoen, te weten dat er allerlei oud-deelnemers meededen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.