Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het enige huis op Funda dat je kunt kopen met minimumloon

Nu we weten wat je maximale hypotheek is als alleenstaande met een minimumloon, kan de huizenjacht beginnen. Die houdt ook al weer snel op, want op Funda staat slechts één huis binnen jouw budget.

De echte gekte op de huizenmarkt is gaan liggen, maar de huizenprijzen in Nederland zijn nog altijd tamelijk hoog. Niet dat je met een minimumloon snel denkt aan een koophuis, maar eer liggen kansen voor je. Helemaal als je een tweeverdienershuishouden hebt met beide een minimaal inkomen. Maar we richten ons nu op de échte minimalist: de alleenstaande met het laagst mogelijke salaris in Nederland.

Dit Funda-huis koop je met een minimumloon

Om met een minimumloon via Funda een huis te kopen, moet je er voor open staan om naar Limburg te verhuizen. In Brunssum, een plaats en gemeente in Zuid-Limburg, in de overgangszone tussen de Noordwest-Europese laaglanden en het Rijnlands leisteenplateau, staat een huis te koop voor 85.000 euro. En als alleenstaande met een minimumloon zonder schulden kun je maximaal 85.030 euro lenen.

enige huis op funda dat je kunt kopen met een minimumloon 2023
(Afbeelding: Funda)

Maar goed, goedkoop is vaak duurkoop. Of dat met dit huis op Funda ook zo is, mag je zelf beoordelen. Maar net hoe handig je bent. Het gaat om een geheel te renoveren eengezinswoning met een woonoppervlakte van 115 vierkante meter. De woning heeft een tuin, energielabel G en is in 1929 gebouwd.

Bouwkennis nodig

Naast een minimumloon heb je ook deskundigheid op bouwkundig en constructief gebied nodig als je dit huis op Funda wil kopen. Dat staat er in koeienletters bij. Maar heb je het huis eenmaal hebt opgeknapt en de eventuele asbest hebt laten verwijderen, dan heb je ook wat.

enige huis op funda dat je kunt kopen met een minimumloon
(Afbeelding: Funda)

Namelijk een centraal gelegen huis in het centrum van Brunssum, een plaats die omringd is door mooie natuur. Niet slecht voor een alleenstaande met een minimumloon, al heb wel een behoorlijk klusbudget nodig. De Limburgse gezelligheid krijg je er in ieder geval gratis bij. Bekijk hier de volledige advertentie.

Check ook deze luxe woonboerderij die voor een prikkie te koop staat op Funda.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.