Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dua Lipa is je nieuwe favoriete actrice in film van Snatch-regisseur

Er komt een veelbelovende nieuwe film aan. In Argylle is Dua Lipa de tegenspeelster van Henry Cavill (Superman, The Witcher). En dan is er nog ook nog een kat in het spel. Wees gerust, niet op een manier zoals in The Marvels.

Vergeet Dua Lipa als zangeres, als rode loper-koningin en als model. Niet helemaal natuurlijk, want wat kan ze goed zingen. Maar vanaf 1 februari 2024 is ze mogelijk je nieuwe favoriete actrice. De eerste beelden beloven in ieder geval veel. In Barbie was ze voor het eerst op het witte doek te zien met een bescheiden rol, nu gaan de spotlights meer haar kant op.

Argylle (2024) met Dua Lipa en Henry Cavill

Argylle is een film over de introverte spionageromanschrijfster Elly Conway (Bryce Dallas Howard) die zelden haar huis verlaat. Maar ze wordt de echte wereld van de spionage in getrokken als de plots van haar boeken te dicht bij de activiteiten van een sinister ondergronds syndicaat komen.

Als undercover spion Aiden (Sam Rockwell) opduikt om haar te redden van ontvoering of moord, worden Elly en haar geliefde kat Alfie ondergedompeld in een geheime wereld waar niets, en niemand, is wat het lijkt. Henry Cavill speelt agent Argylle en Dua Lipa is de gouden verleidster LaGrange, die het hoofd van het hoofdpersonage op hol doet slaan.

Eerste beelden beloven veel

En dat is te begrijpen. De eerste beelden van het samenspel tussen Dua Lipa en Henry Cavill zijn indrukwekkend. En met de acteerkwaliteiten van de zangeres lijkt het ook wel goed te zitten, afgaande op de bovenstaande trailer. Ze doet op het eerste gezicht een beetje denken aan Jennifer Lawrence in American Hustle (2013).

* Klik op een foto om door de fotogalerij te bladeren!

Maar met alleen Dua Lipa en Henry Cavill doen we de film te kort. Andere grootheden in de sterrencast van Argylle zijn Samuel L. Jackson, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, John Cena, Sofia Boutella, Rob Delaney en Jing Lusi. De spionagethriller is gemaakt door Matthew Vaughn, bekend van onder meer Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Dat belooft bijzonder veel.

Argylle is vanaf 1 februari 2024 te zien in de bioscoop en verhuist daarna naar de streamingdienst Apple TV+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.