Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dr Death: true crime-podcast wordt serie en de eerste trailer is hier

Maak kennis met Dr. Death, een veelbelovende true crime-serie gebaseerd op de gelijknamige hit-podcast over een uiterst dodelijke chirurg. Een waargebeurd verhaal!

De filmindustrie lag vorig jaar op zijn gat, maar de vraag naar content is groter dan ooit. Producenten draaien overuren om aan de honger naar Originals van streamingdiensten te stillen. Peacock, HBO Max, Discovery+ en ga zo maar door: elke potentiële Netflix-killer wil indruk maken met exclusieve content.

Dr. Death: van podcast naar serie

Waar men aan het begin van de superhelden-hype massaal zijn toevlucht zocht in comics als basismateriaal, worden nu steeds vaker podcasts verfilmd. Vooral fictie-podcasts zijn vaak het perfecte bronmateriaal voor een film of serie. Van pure niche tot gewilde verhalen voor Hollywood: het onderstreept maar weer eens hoe podcasts zijn geëxplodeerd als medium.

De gloednieuwe streamingdienst van Paramount, Peacock, heeft Ă©Ă©n van de grootste podcasts van de afgelopen jaren weten te strikken. Dan hebben we het over Dr. Death, een true crime-podcast over een dodelijke chirurg, Joshua Jackson.

Chirurg maakt slachtoffers

Deze zomer brengt Peacock dat waargebeurde verhaal tot leven in serie-vorm, op een nog niet bekendgemaakte datum. Het gaat om een miniserie waarin we Dr. Duntsch volgen, een charmante chirurg uit Dallas wiens wiens neurochirurgische praktijk op begint te vallen nadat talloze patiënten die voor routine-chirurgie binnenkomen, permanent verminkt worden of zelfs overlijden.

De resulterende achtbaanrit werd in de podcast van Wondery verteld door Laura Beil. Een verhaal dat te goed is om beperkt te laten blijven tot het publiek dat podcasts luistert. Oftewel, goud voor Hollywood, een vrijwel gegarandeerde hit.

Topcast

Jennifer Morrison (House M.D.) moet gaan bewijzen dat sterke true crime-podcasts ook sterke series opleveren. De eerste trailer voor de langverwachte misdaadserie belooft in ieder geval al veel goeds. We zien twee chirurgen, gespeeld door niemand minder dan Alec Baldwin en Christian Slater, die door beginnen te krijgen dat Dr. Duntsch nou niet bepaald onschuldig is.

Ja, fans van het true crime-genre hebben duidelijk een potentiële topserie om naar uit te kijken. Aan de cast gaat het met onder andere  Joshua Jackson (Dawson’s Creek), Alec Baldwin (30 Rock), Christian Slater (Mr. Robot) en Carrie Preston (True Blood) in ieder geval niet liggen.

Nederland?

En ach, anders hebben we altijd de podcast nog. Die kun je nu al luisteren in je favoriete podcast-app. De serie komt pas deze zomer uit. Hopelijk is tegen die tijd Peacock ook in Nederland beschikbaar.

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.